barcelona.

här sitter jag lite smått panikslagen eftersom jag allt som oftast gör allt i sista minuten. jag måste duscha, skriva färdigt min sammanfattning till kundkännedomen och packa. nej inte ens packat har jag! har dock skrevit ner allt som ska packas på en lista, så det borde gå snabbt. för imorgon bär det av, viva es spania here we come! 15 tjejer sätter sig på flyget från malmö till barcelona imorgon och det ska bli sjukt roligt! pressa på stranden, shoppa & festa. love it!
kom hem vid 17.00 tiden idag, lagade mat med robin och har umgåtts med honom resten av eftermiddagen. känns ovant att inte träffa honom på 5 dagar, när man är van vid att gå och lägga sig ihop varje kväll. fem dagar är väl inget att lipa över, men är man van vid att bo ihop kan det kännas lite tomt. jag får se det från den ljusa sidan att jag delar lägenhet/hotell med 8 tjejer från klassen så jag ska nog inte bli ensam, haha!
nej, duschen kallar och sedan blir det top model!
ciao, joanna.


image15


image16

it is what it is.

första skoldagen passerade i onsdags och nu rullar det på ungefär som det alltid gjort. mina förväntningar om att sista året skulle vara det enklaste försvann ganska fort när vi fick reda på hur mycket jobb som väntar oss nu. det gör inte mig så mycket dock, det är skönt att ha saker att göra men lite måste man ju hinna leva också, eller hur? för nu finns chansen att jag inte "behöver" jobba på en salong ett år efter att jag tagit studenten. reglerna är ändrade och vi i hvfr3 kan ta teoriprovet och gesällbrevet innan vi tar studenten! vilket betyder att jag också kan göra vad jag känner för, innan jag bestämmer mig för vart jag ska ta vägen. det finns mycket jag vill prova på innan jag ställer mig på en & samma salong och jobbar på för resten av livet. jobba i butik, kanske bo i norge ett år som min kusin, bo på olika ställen här i sverige, ta en kvällskurs i spanska,  ja, helt enkelt leva och prova nya saker. tänk vilken känsla om jag lyckas med mitt gesäll innan studenten. då har jag ett jobb i bakgrunden, men kan samtidigt göra andra saker också. så nu gäller det att satsa, hösten kommer bli tuff men jag ska bita ihop. långa dagar, apu och plugga & öva inför gesället kommer ta massor av min tid, men det kommer förhoppningsvis vara värt det. min lediga tid hoppas jag få spendera med mina vänner, eftersom de är en ren energikick allihop!

det här med att vara "djup" och skriva om sina känslor i sin blogg är något många gör. jag gör det eftersom jag tycker det är skönt, det blir som en slags ventilation av känslor som finns inom en som behöver komma ut. jag vet att många känner likadant och även de skriver av sig i sin blogg. jag underskattar inte att prata med mina nära & kära om det jag känner, det gör jag ofta och tycker det är viktigt att man kan det. jag vill skriva av mig i min blogg om allt möjligt just för att uppdatera människor jag känner och för att få ur mig vissa saker. madelen's blogg fick mig att tänka lite nämligen. det blir mer bloggskrivande än ringande ibland, men oftast vet vi var vi har varandra genom just bloggarna. jag älskar att prata i telefon och kan göra det i timmar med alla tjejerna men jag lever inte riktigt som ni längre. jag bor själv, vilket resulterar i att jag endast använder mobilen för att nå folk och min ekonomi tillåter inte riktigt timmeslånga samtal till alla jag vill ringa till. jag kan givetvis inte begära att ni ska ringa till mig och prata för länge heller, det brukar inte uppskattas av föräldrarna när telefonräkningen kommer nämligen. det är inte synd om mig för att jag inte har hemtelefon, det är synd om mina vänner om de känner att jag ringer för sällan. på min blogg vill jag kunna skriva om precis det jag känner för, hur "djupt" eller ytligt det än är, man behöver inte läsa mer när det börjar bli invecklat om man inte vill. det kan vara svårt, eftersom man är nyfiken väldigt ofta, vilket jag är. eller nyfiken, man är väl intresserad av varandra helt enkelt. det är jag ialla fall. så underskatta inte långa telefonsamtal, de kan göra under för ett oroligt inre. men underskatta inte heller bloggandet, där man kan ventilera och uttrycka något man inte alltid kan få ord på.
ciao, joanna.

spectator.

fredagkvällen lider mot sitt slut. denna vecka har sprungit förbi, samtidigt som den har verkat ovanligt lång. de senaste dagarna har jag njutit i fulla drag av att vara ledig genom att ligga i sängen halva dagen och läst böcker & tidningar, kollat på gamla 90-tals repriser och spelat supernintendo. helt underbart! idag var jag snäll nog att ta martinas pass i kiosken, så där har jag spenderat större delen av dagen. väl hemma blev det pizza med robin, johan och gustaf. i samma veva kom nick som skulle klippas vid 21.30 och efter det trollade jag fram mina rådjursögon för att robin skulle låta mig sitta vid hans nya dator en stund. ikväll blir det värsta lanet här, tre killar med varsin dator, coca cola & chipspåse. i ren panik försökte jag få till en myskväll med linn, men hon är på kalas vilket inte är fy skam. kakor är ju gott, liksom. det hade dock varit roligare om hon varit här. så för min del blir det att mysa ner mig i sängen med melody, supermario och nya numret av elle och solo.  
ciao, joanna.


the way I are.

igår beslöt jag & martina oss för att ta bussen bort till osby en runda, jag behövde en kalender inför skolstarten och skulle även hämta mina nya rosa pumps jag köpt av felizia. vi passade även på att umgås med lina & nattie, så det blev en fika ute i solskenet på skafferiet och lite fyndshopping på klädkammaren. en kortärmad, svart jacka blev min, precis som för martina och nattie, men i andra färger. köpte också ännu ett nagellack, juicy från mavala. färgen är snyggt orange, men också namnet är ett stort plus, haha! efter ett par timmar tillsammans med dem tog vi 18.00 bussen hem och där träffade vi på linn, alltid lika roligt att se henne! väl framme i lönsboda följde jag med henne till både ica och konsum för att leta efter hårspray, när det var inhandlat delade vi på oss eftersom jag skulle på middagsbjudning hos mamma. kinamat, sjukt gott! efter maten bestämde jag och mamma oss för att ut & gå en lång runda och cirka 1,5 timme senare var jag hemma i lägenheten igen. min mamma är bäst ♥

jag tänkte även ägna lite tid åt att avreagera mig lite, på ett negativt sätt tyvärr. ibland blir man förvånad, eller hur? personer man tror känner en fullt ut bevisar motsatsen totalt, eller så skiter de helt enkelt i en och ens känslor? när man sedan reagerar på det, får man det slängt bakom ryggen i efterhand. ibland till och med av människor som inte ens har med saken att göra. jag blir så trött, det är allt jag har att säga. avundsjuka, det är ett annat problem som jag har svårt för. givetvis är man någon gång avundsjuk, det är helt normalt. det är dock inte nyttigt att vara det till överdrift, att missunna människor en chans att vara med är bara elakt. givetvis kan man inte göra det alla vill alltid och vara alla till lags. det är bara himla onödigt att försöka få en slags ensamrätt till människors umgänge och utesluta vissa ibland. alla har känt känslan av utanförskap någon gång, men sen gör man egentligen inte så mycket för att förhindra andra att känna likadant? jag är själv inget helgon, ibland hör jag inte av mig men då har jag oftast en anledning. det som förvånar mig mest är när de som ska föreställa stå en närmst visar att de inte känner en alls, egentligen. förmodligen kommer många reagera över dessa tankar, någon kommer att ta åt sig, kanske helt i onödan. någon kommer kanske tänka efter och någon kommer säkert bli irriterad. but let's face it. ibland måste man anstränga sig lite, att glida på en räkmacka är inte imponerande.
ciao, joanna.

my new love.

fredagkväll och här sitter jag för tillfället. imorse/förmiddags var det min tur att slava i kiosken, därefter gick jag hem och har inte gjort något nyttigt under resten av eftermiddagen och kvällen. jag lagade pitabröd med köttfärs & grönsaker tillsammans med robin, och det blev faktiskt riktigt gott. är stolt över mig själv nu (; haha! så där ser du, linn. jag äter inte bara kyckling (; idag fick jag även min nya svarta skinnjacka som jag beställt. vilken lycka! den passade perfekt. my new love! imorgon klockan 11.00 kommer syster hit. hon ska på bröllop så jag ska fixa hennes hår & naglar och sminka henne, det ska bli riktigt kul. därefter blir det kiosken igen, då det är min tur att ta kvällspasset. om allt går som det ska kommer linn hem till mig efteråt och umgås, som jag saknar henne!
nu däremot ska jag ta vara på att det är fredagkväll och göra något roligt med robin!
ciao, joanna.

sex on the beach.

semestern avslutades på bästa vis i söndags, med stekande under solen på dagen och grillning tillsammans med robin och nick på kvällen. igår var det min tur att slava i kiosken, en miljon människor ville ha glass i det fina vädret och jag var överlycklig när jag äntligen fick låsa kiosken en halvtimme senare än vanligt. idag blev det en tripp till sandviken med linnea, lina & felizia. vi njöt av solen och varandras sällskap. så här sitter jag nu, insmetad med aloe vera för att kyla ner min sönderbrända kropp. jag ber till gud att det övergått till en lite mer brun nyans till helgen. första gången jag varit vid havet denna sommar, helt sjukt skönt. förutom det där med brännan, givetvis. men det går över! blev också hembjuden på middag hos mamma & syster ikväll, bakad potatis. sjukt gott! min mamma är en ängel.
nu däremot blir det mys med melody & robin, imorgon väntar ett nytt pass i kiosken för min del.
ciao, joanna.

barbeque.

dagarna flyter förbi, as usual. i onsdags tog jag & martina bussen till osby för att fika med marielle och kolla in rean litegrann, och visst fyndade vi! jag hittade en blå klänning för 25 kronor som jag förälskade mig i. köpte även ännu ett nagellack från mavala, milky. är nu en glad innehavare av alla deras senaste sommarlack, tjehu! torsdagen blev en lugn dag för mig, alexandra kom hit för att hon ville få sitt hår plattat, så det fixade jag. resten av dagen umgicks vi bara och vi hälsade även på martina i kiosken och snackade bort en timme eller två.

därefter blev det fredag, vilket innebar pizzasandwich på torggrillen i osby & mys hemma hos nattie tillsammans med linn, martina, nattie, marielle och madde. linn följde mig till 21.15 bussen som jag med nöd och näppe hann med, eftersom busschauffören var snäll nog att stanna och låta mig hoppa på. där mötte jag min kusin jonatan, som jag småsnackade med under turen hem. väl hemma blev det "finns i sjön" & film tillsammans med robin. ärligt talat, "finns i sjön" är väldigt underskattat, det är riktigt roligt med rätt person, jag lovar! idag sken solen när jag vaknade, så jag och robin tog med oss katterna ut i det som ska kallas för trädgård utanför lägenheten och njöt av solen ett tag. därefter gick vi ner till ica och inhandlade frukost och efter det blev det en lång promenad under solens sken. vid 17.30 blev jag upphämtad av madde som övningskörde, vi plockade upp martina och därefter bar det av mot osby. vi köpte grilltillbehör & stack hem till nattie där vi grillade och drack lite. efter ett tag kom linnea, som jag saknat denna lilla människa! hon är underbar, helt enkelt. det har varit en riktigt rolig kväll med en del av tjejerna.
här hemma möttes jag av robin & nick som kollade på film, så jag gör snart dem sällskap.
ciao, joanna.