congratulations.

studiedag idag, riktigt skönt! tog mig en rejäl sovmorgon, åt god frukost och småkollade lite på tv. snart blir det duschen för min del, därefter ska jag pluggapluggaplugga! har två prov på måndag, svenskaB och kundkännedom och tänkte vara lite mer tidigt ute än vad jag brukar vara inför prov. i eftermiddag blir det nog ett besök hos mamma, där vi ska laga middag och umgås lite.

igår gjorde vi nationellaprov i engelskaB: listening & reading, helt sjukt svårt! får hoppas det går hyfsat ialla fall. måste också passa på att gratulera min söta vänner som tog körkort igår! martina, linnea & lina och therese! stort grattis! (:

något vi "gossipgirl"-läsare kan glädjas åt är att serien kommer sändas på kanal 5 till våren, jag längtar redan!
nu blir det duschen!
ciao, joanna.

about me now.

dagarna springer förbi, ialla fall för mig. tänkte ge er en kort redovisning över de senaste dagarnas händelser, vänta er inget häpnadsväckande eller storslaget eftersom jag tagit det väldigt lugnt och inte gjort så himla mycket.

lördag: klippte mimmi & rebecca under förmiddagen, därefter körde vi bort till kyrkogården en runda och kollade. efter att ha umgåtts en stund följde jag med rebecca till ikea där vi strosade runt en timme, jag inhandlade ljus och ett mjukdjur eftersom jag ville sponsra unicef med 10 kr. de som gjorde reklam för unicef tvingade på oss en varsin tatuering och han som klistrade på min gav mig en smula åldersnoja, "du är nog den äldsta jag tatuerat idag, fast jag har ju inte frågat efter din ålder än". HAHA! rebecca som stod bredvid är dock 23 och givetvis äldre än mig. en komplimang åt henne alltså (; under kvällen blev det mys med robin då planerna på att åka till osby gick lite i stöpet, men jag var trött och att vara hemma och slappa passade mig ganska bra.

söndag: jag och robin "firade" 1,5 år tillsammans men i brist på fantasi gjorde vi inget utöver det vanliga förutom att gosa lite extra mycket. det fick bli hämtmat och favoritgodiset och en film, och det var supermysigt!

måndag: jag stannade hemma från skolan pga lite olika anledningar, antar att ingen vill lyssna på mina förklaringar heller och de flesta förstår ändå inte hur det känns. jag lämnar det åt mina kära vänner som vet hur det ligger till och ialla fall försöker förstå. lite halsont kan dock tilläggas, så lite allmänkrasslig var jag ialla fall. på kvällen lagade jag, robin och alex tacos hemma hos mamma, supergott! bör dock tilläggas att alex överglänste de flestas matlagningskunskaper och hon mobbade mig för mina bristande kunskaper i att hacka lök! (;

tisdag:
jag försov mig! helt sjukt, det är något jag endast lyckats med en eller två gånger förut inför skolan men idag vaknade jag en kvart efter att sista bussen gick som gör det lönt för mig att åka till skolan. snopet för min del då jag var inställd på att åka till skolan och träffa lite folk, men inte mycket att göra åt det. får försöka komma i säng lite tidigare idag istället. jag tänkte dock inte låta dagen passera utan att få något vettigt gjort så jag har storstädat/julstädat hela lägenheten, pluggat engelska B och svenska B, klippt robin och monterat upp min julgran. tro det eller ej, men den står här med all sin prakt (!). den är lite småynklig men med lite pynt på blir den säkert jättesöt, den är ungefär lika hög som min lilla mamma för er som är intresserade! (; snart blir det lite mer pluggande, därefter en varm dusch och ikväll väntar desperate housewifes!

jag har också lite planer på några förändringar som jag hoppas kan ske inom en snar framtid. det är åtminstone några mål att se fram emot, nu när man fått lite mer realistisk syn på tillvaron blir det lättare att sätta mål som man gradvis faktiskt kan nå. ni får veta med tiden, då jag inte vill ge varken mig själv eller er falska förhoppningar. det viktigaste är att allt ska bli bättre, roligare, positivare, lyckligare och finare! men tro inte att jag tänker förändra något med er, för ni tjejer är det bästa som finns och det finaste jag har, med risk för att låta lite blödig. ♥
nu är det dags att satsa på mig själv, vilket förmodligen låter jätte-ego och här omkring är det fult att vara lite ego. det kanske har verkat som om jag satsat på mig själv men jag har inte gjort det fullt ut, varför vet jag inte riktigt. nu däremot satsar vi, ok? på mig, på dig och på er! vilket peppinlägg det blev helt plötsligt!
ciao, joanna.

my cool.

igår efter skolan gick jag, alexandra och mamma hem till annica en stund eftersom hon fyllt år nu i veckan. det bjöds på supergod äppelkaka med vanlijsås och lagom mätta och efter lite presentöppning begav vi oss hem igen. väl hemma spenderade jag kvällen med robin, kollade lite på tv och somnade ganska tidigt.

idag blev det tacos i sällskap av robin, johan och gustaf. givetvis lyckas jag klanta till mig! jag var superhungrig och när jag äntligen gjort klart min tacos och skulle sätta mig ner så glider min tacotub av tallriken och trillar rakt ner i golvet och in i cdstället! så istället för att ta ett efterlängtat bett av min taco fick jag pilla ut köttfärs och grönsaker som hamnat mellan cdskivorna, haha. efter några om och men blev det dock mat för min del också, kollade även lite på idol vilket är ett rent skitprogram rent ut sagt. HUR kunde andreas få vara kvar? han kan inte föra sig, uppträda bra på scen och bjäbbade på om att "ingen gjort denna låt så bra förut, blablabla" som försvar på att han inte kan röra sig på scen. VEM röstar på honom? gamla medelålderskärringar som vill ha sig ett ligg? de som tyckte han hade ett bra försvarstal inför juryn? det är SKANDAL att daniel åkte ut, hellre amanda då för hennes karriär är förmodligen redan kirrad. nejtack, nu får det vara slut på idol. rena, rama skämtet alltså!
igen "grabbkväll" utan tv-spelande och lite drickande såklart, och givetvis utklassade jag allihop på top gear på nintendo64, haha! jag är bäst på bilspel, ialla fall bättre än mitt sällskap (; nu däremot ska jag försöka dricka upp min mojito som gustaf så snällt blandat åt mig!
ciao, joanna.

image44

locked out.

blöö, ännu lite mera gnäll men jag mår skit! har fortfarande feber och ont i halsen men masar mig till skolan trots allt. imorgon blir det nationella i engelska B, men det ska nog gå bra. bara jag inte somnar istället för att skriva så att säga. skoldagen gick ganska fort, först engelska där vi hade dolda föremål vi skulle förklara för andra i klassen om hur de såg ut/kändes, då en i min grupp småmumlar något och david tolkar det som "it's satan", hahaha! som vi skrattade, riktigt kul. därefter hade min grupp redovisning på kundkännedomen, det gick fort & helt okej.

nu ikväll bestämde jag och robin oss för att beställa pizza, så lite stressat sticker vi hemifrån i tron om att allt är som det ska, men när vi kommer hem igen hittar inte robin sina nycklar som han bestämt fått för sig att han tagit med sig ut. men nejdå! sådär stod vi, med pizza & ingen nyckel. påhittiga som vi är kom vi på att det bor en vaktmästare nästan granne med oss som robin fick knacka på hos och fråga om han kunde öppna, och visst finns det snälla människor här i världen! så vi kom in och slapp både vänta på safepartner AB och betala en avgift för att de skulle kommit och öppnat. vi såg nyss klart filmen "ghetto blaster" som var helt okej, ganska rolig från och till. nu däremot ska jag skriva lite på ett religionsarbete om hinduismen, sedan blir det sängen, tvn & robin resten av kvällen! (:
ciao, joanna.

trying to manage.

sådär, nu är det ett tag sedan jag uppdaterade igen, men jag har helt enkelt haft fullt upp och varit för sjuk & trött för att ens orka egentligen. min urinvägsinfektion gör sig lite påmind då & då när den känner för det, men inte i så pass överväldigande känslor att den visar något på sista provet jag gjorde, nu är jag mer febrig, snorig och allmänt hängig, men det ska förhoppningsvis snart gå över. förra veckan spenderades därför mestadels i sängen, men hann med att hälsa på lillasyster på hennes skolas öppet hus, där vi fikade på muffins och annat gott de hade bakat! på fredagen blev det tacos & idol med robin, lugnt & mysigt. på lördagen fixade vi till oss och åkte mot osby där det var kalas för nick, det bjöds på supergod smörgåstårta och därefter hämtade mamma oss och efter en snabbvisit hemma åkte jag till martina där det var förfest inför granada. vi sjöng karaoke till the voice kanalen och jag träffade mycket roligt folk både hos martina och på granada, en mycket lyckad kväll faktiskt! dagen efter mådde jag lite sådär, gjorde ialla fall något nyttigt genom att klippa gustaf, men det var väl i stort sett det enda. måndagen spenderades i sängen eftersom jag mådde superdåligt, pluggade också en del och fick lite besök av madelen på kvällen, mysigt! (:

idag åkte jag till skolan lite tung i huvudet och hoppades att dagen skulle gå fort, men fick reda på att engelska B:n blev inställd så jag kom hem redan 14.20, vilken lycka! hade en timmes väntetid i osby, men då hämtade mamma mig och så drog vi bort på netto en runda och hon handlade en massa nyttiga & goda saker till mig (: hon är bäst!
nu i eftermiddag har jag och robin fikat & druckit varmchoklad, spelat lite yatzy och gosat. resten av timmarna fram tills desperate housewifes får vi se hur dom avverkas, men mycket troligt i robins sällskap! (:
ciao, joanna.

slaughter me slowly.

GAAAH! jag är sjukt arg just nu! har suttit vid datorn hur många timmar som helst och skrivit på olika skolarbeten. satt alldeles nyss och finslipade det sista på min filmuppgift till religionen som jag tänkte lämna in imorgon via skoldatanätet när det helt plötsligt utan förvarning loggar ut mig och sidan slutar att fungera. efter att ha provat få igång sidan ungefär hundra gånger utan resultat är jag snart beredd att ge upp, men gråtfärdig är jag. två sidor datorskriven text som jag inte vet om den finns kvar eller ej, jag dör! är dessutom sjuk idag, IGEN! vore lagom roligt att få tillbaka urinvägsinfektionen och lite mer ont i halsen och huvudvärken kan lika gärna stanna kvar för just nu är mitt liv åt helvete. jag är såå trött på vissa personer också så jag kan spy! och en del av min familj beter sig fortfarande som världens jubelidiot och jag orkar inte mer. jag vill bara vara superduperledsen men det går inte för man måste kämpa på och det finns alltid dem som har det värre och jag vill inte vara jobbig, men fan. allt är bara skit just nu. det här med att lägga sig och kolla boston tea party med robin och sen somna känns bortblåst eftersom jag ska gå upp samtidigt som alla gamla byggarbetare och åka tåg som förmodligen är inställda allihop imorgon för att göra min dag ännu mer perfekt. gud, vad jag är negativ. känns inte riktigt om min stil men idag måste jag bara få ur mig allt! tänk att en sådan grej som en bortkommen uppsats kan röra upp så mycket känslor. nåja, ett tappert försök till?
SLAKTA MIG LÅNGSAMT, TACK!

higher ground.

gårdagen spenderades på salongen, som alla andra fredagar. själv hade jag två kunder och fick även träffa en tjej som var på "provanställning" på salongen. fick dock höra av mina handledare att jag inte klippte så dåligt i ettan ens, haha! kändes ganska skönt att höra, inte att hon var dålig, men att jag ialla fall inte var sämre. sanja frågade henne vad hon klippte, inom frisörterminologi och hon bara "eeh..jadu..just nu försöker jag mest se vad håret vill.." och sanja bara; ja, men klipper du lika längder, ökade längder eller vad? "mjaa, det var så längesedan nu.." eller inte, fyra år sedan hon tog studenten och det där ska väl sitta någonstans i bakhuvudet? haha, stackare! på vägen hem fick jag sällskap av alexandra, hennes kille & kompis och fick skjuts hem från osby av linn så jag slapp ta bussen, skönt! väl hemma blev det mys & filmen "supersugen" med robin och därefter sängen.

idag var det planerat att jag och linn skulle ut på en liten roadtrip för att fira att hon tagit körkort, så vi körde till älmhult där vi åt middag på ikea och strosade runt lite. efter det begav vi oss mot maxi där jag köpte julmust & julskum, gott! måste påpeka att linn är riktigt duktig på att köra bil också! (; en supermysig dag med massor av prat & skratt, med världens bästa linn.

min kväll ska jag spendera med robin, vilket känns välbehövligt. nu är allt så bra igen och jag vill behålla det så, känner verkligen för att umgås med honom ikväll. han är så mysig och sjukt rolig, skrattar ihjäl mig åt honom nästan hela tiden. my favourite ♥
ciao, joanna.

roberto cavalli by H&M.

veckans segaste skoldag är över och just för tillfället sitter jag hemma hos mamma & syster. blev bjuden på middag och bestämde mig för att stanna en stund, umgås & passa på att plugga lite. datorn hemma kommer nämligen vara upptagen hela kvällen då robin har match, nerd! haha. idag var det min tur att vara mobboffer i skolan då jag råkade ha träningsvärk i armarna, men det bjuder jag på. hänvisar till mikkis blogg för en närmre beskrivning (; haha! en dag med många skratt trots att de flesta av oss inte gillar torsdagar något vidare. på frisörlektionen imorse tog det mig evigheter att kamma in min rockabilly frisyr snyggt och när den väl var klar kammade min lärare ut den helt igen innan jag skulle föna in den, tack liksom? det löste sig dock tillslut efter lite slit med fönen och några hårnålar. resten av dagen har vi jobbat med vårt arbete i kultur&stilhistoria och sett film på religionen, vilket var helt okej tills vi fick vår "lilla" läxa som bestod i att skriva ett arbete om filmen på 2-3 datorskrivna a4-sidor, yes! nu är det hela tiden något på gång, vilket märks. arbeten i samhälle, kultur&stilhistoria, kundkännedom, engelska, projektarbete och en filmuppgift. fast det är väl så det ska vara, eller hur? annars blir man alldeles för lätt rastlös, enligt mig. betalade min studentmössa idag också, efter sjukt mycket krabb med betalningsdatum och att de lurat oss på vår rabatt loggade jag in för att betala och bebis som man är så har jag maestro-betalkort. på en svensk hemsida borde man väl kunna betala med maestro tycker man? men nejdå! endast visa & mastercard. så jag fick föra över pengar till robins kort & betala med hans. nu är det fixat ialla fall så jag slipper vara den enda utan mössa på studenten.

gråter dessutom floder på grund av att jag i evigheter sparat undan pengar för att kunna köpa en av roberto cavalli by H&M klänningarna men att det sket sig totalt. först blev jag sjuk och läkarbesök + medicin har kostat mig runt 500 spänn och nu fick jag betala studentmössan för 700 spänn med. och givetvis säljer de endast kläderna på väla, så jag hade inte kunnat sticka ifrån skolan ner till stan för att shoppa som jag tänkt mig. jag vill dö. dö, dö, dö!
ibland ångar jag bittert att jag flyttat hemifrån och inte hade behövt försörja mig själv till viss mån.

nåja, det är väl bara att försöka komma över det här med klänningen. glömma att den finns och helt enkelt förneka alla människor jag ser som bär något från kollektionen. eller logga in på hm.se ikväll vid 23.59 när de släpper kläderna där och övertrassera mitt eller robins konto. tiden får utvisa mitt öde.
ciao, joanna.

taco and a movie.

min dag har varit lugn, hade bara en lektion och med enkel matematik räknade jag ut att jag skulle pendla mer än dubbelt så länge som den lektionen varade så jag stannade faktiskt hemma. shame on me! det blev en skön sovmorgon, någon timme vid datorn och därefter städade jag undan & pluggade lite. efter det duschade jag i en timme, peelade mig & gjorde inpackning, såå skönt! plattade håret & gjorde vid mig och gick därefter ner till ica för att handla lite smått & gott. mötte även alexandra i byn och bjöd henne på ett marabou-nonstop just för att hon är min favoritsyster. nu är robin hemkommen efter jobbet & vi har lagat tacos som ska avnjutas tillsammans med en film!
nu är det bra igen efter några motgångar, han är sig själv & jag är mig själv och tillsammans blir det inget annat är superbra. han ger mig fortfarande fjärilar i magen efter snart 1,5 år tillsammans även om vi bara spelar yatzy! <3

ett STORT grattis till linn eftersom hon tagit körkort idag! i helgen blir det byavarv med min sötnos! :) <3

autumn is on it's way.

det märks att hösten är påväg på riktigt nu, luften är iskall påväg mot bussen och det småregnar lite. fast det gör faktiskt inte så mycket just nu, det är mysigt med höst och alla snygga kläder man kan använda! idag är det tisdag och just nu sitter jag i skolan och skriver arbete. har sett film på religionen, "dead man walking" som är ganska bra faktiskt och har också hunnit kamma in min docka i stil&form kursen, skönt! i eftermiddag börjar engelska B igen efter många veckors uppehåll, vilket känns lite sådär. jag har inget emot engelskan men nu blir det mer läxor än man vant sig vid. efter skolan var det planerat att jag skulle följda med madelen på makeup-kurs men den blev inställd, tyvärr. så jag ska ner till vårdcentralen för att ta nya prover istället, tjehu! efter det blir det middag & mys med robin och desperate housewifes innan jag somnar.

igår var mitt tåg försenat, as always, så jag spenderade en timme i hässleholm och passade på att shoppa lite. det blev en svart & en lila polotröja från hm och så fyndade jag en duschpeeling by hm för endast 15 kronor! väl hemma var vi bjudna på middag till mamma, kinamat stod på menyn och det är alltid lika gott. resten av kvällen spenderade jag med min favorit. vi spelade yatzy & åt marabou-nonstop, jag vann med 2-1, såklart!
nu däremot bör jag återgå till mitt arbete!
ciao, joanna.

sunday evening as always.

det blev dessvärre inget partajande för mig på fredagen, istället spenderades kvällen hemma tillsammans med robin, idol och varm-banan med smält choklad & vaniljglass, supergott! lördagen var lika lugn, jag & robin var ute och gick i det sköna höstvädret, gick hem till mamma för att hälsa på och blev bjudna på god mat, inte helt fel alls. på kvällen blev det film & godis med robin och lillasyster alexandra och jag somnade ganska tidigt. idag är det söndag och allra sista dagen på höstlovet, helt sjukt vad tiden går fort! har inte blivit så mycket action som jag planerat, men urinvägsinfektionen var inte så planerad den heller. det får tas igen senare, helt enkelt! skola imorgon som sagt och jag har lite att ta igen eftersom jag var sjuk ett par dagar innan lovet började, har värsta ångesten just nu! det gäller att stressa och jobba undan det mesta som går imorgon sen mår jag förhoppningsvis lite bättre igen.

som de flesta söndagskvällar spenderar jag min tid framför tv:n så nu blir det snart parlamentet och därefter filmen wimbledon på 3:an, med lite marabou-digestive och robin & gustaf. saknar mina söta vänner jättemycket idag! ;(
ciao, joanna.

you're my favourite.

sitter här och funderar över hur kvällen ska se ut för min del, enligt planeringen är det utgång med martina & gänget eftersom hon fyllt år men jag är lite tveksam. mitt hjärta vill inte annat än att följa med och fira martina & shakea loss! men kroppen säger något annat, går fortfarande på penicillin som gör mig dödstrött och har ont både här & där, samt att det känns som att jag spenderar mer tid på toaletten än i övriga platser i lägenheten. jag kan inte dricka för jag vill inte förlänga penicillin-tiden, och jag vet att det är fler som ska hålla sig nyktra men jag känner på mig att jag inte är något vidare sällskap ikväll. usch, jag känner mig som värsta svikaren. detta tål att tänkas på helt enkelt.

under gårdagen fick jag och syster ett ryck och tog bussen mot kristianstad för vi var lite shoppingsugna och alexadra ville köpa skor. men som alltid när man letar efter något man verkligen vill ha hittar man det inte, så hon fick nöja sig med lite reafynd & smink från hm. jag inhandlade ett par bruna stövlar, en klänning på rean för 50:-, en svart sminkväska, ett par örhängen och ett halsband. därefter kom rebecca och hämtade oss och vi käkade på mcdonald's och körde därefter hem igen. efter att ha plattat håret & sminkat sig lite körde vi till älmhult där vi skulle bli bjudna på kinamat på en restaurang av robin's moster mimmi. för min del det blev 3 små rätter vilket var sjukt gott och lite friterad banan med glass till efterrätt, mums! robin ville vara lite extraordinär så han beställde anka, vilket tydligen inte var så äckligt som det låter! efter ett par timmar av tuggande & snackande blev det netto för att inhandla mer cocio och sedan körde vi hem. jag & robin kollade på filmen "the shining" mest för att vi inte sett den, men enligt mig var den lite för komplicerad för att vara superbra. hade en mycket mysig dag ialla fall.

nu ska jag & favoriten gå ner till ica för att handla lite, sedan får vi se om min beslutsångest över kvällen kan gå över så att ett beslut fattas.
ciao, joanna.