back to basics.

nu har jag äntligen tagit tag i mig själv för att skriva några rader i min saknade blogg, haha! livet har rullat på helt enkelt, i rasande fart också. en hel del har hänt sedan jag skrev sist, som jag senast nämnde var det resan till barcelona som var aktuell och för er som väntat ska ni få en kort resumé av en helt galen resa!

onsdag: planet avgår från sturup runt 20.50 och jag vill inget hellre än dö, min ångest övet att flyga är inte att leka med! efter ett tag var man dock van vid den minimala yta man hade att röra sig på och att det var kallt som in i och landningen var katastofal! men vi överlevde och efter att ha blivit lurade på 400 kr på en taxiresa på ungefär 10 minuter var vi framme vid vår lägenhet runt 1-2 tiden på natten. jag och jenny hörde konstiga ljud och gav oss fan på att det spökade, men efter ett tag somnade också vi.

torsdag: första dagen innebar en trip till havet efter att vi luskat ut vilken tunnelbana och buss vi skulle ta för att komma dit, och där låg vi resten av dagen och bara njöt. en liten runda i stan hann vi också med och väl hemma i lägenheten tog vi det lugnt ett tag. senare blev vi sugna på lite fest så vi fixade till oss och förfestade med vin för 13 kronor i lägenheten och sedan blev det en liten pubrunda i området. vi försökte lära någon krogägare lite svenska ord och var inne på ett nytt hotell för att dricka men de skulle precis stänga så vi gick vidare. vi tyckte att vi hittade ett bra ställe när vi kom fram till "tango!" och började förhandla om priset för att komma in, när någon av oss plötsligt ser en skylt med nakna tjejer på i omöjliga poser. ja, vi hade hamnat på en strippklubb! HAHA! behöver jag nämna att vi ganska snabbt gick därifrån?

fredag:
vi vaknade till solsken runt 9.00 och begav oss ut i 30 grader heta Barcelona för att lägga oss på stranden och pressa. underbart väder, öl/läsk, parasoll/solstolar, bra musik och ett blått hav. jag badade för första gången i år och det var helt underbart! jag var i paradiset. runt 16.00 var vi lagom svettiga och brända och begav oss mot la Rambla för att shoppa lite och äta. maten var ingen höjdare, alla var lite smått magsjuka varje dag så det blev en del mc donald's. vi hade helt enkelt inte tid att vara kulturella (; väl hemma duschade vi & gjorde oss redo för första utekvällen, och det var helt sjukt roligt! tjejer, en del av er hade älskat det! vi kom in VIP på Catwalk eftersom vi var snygga svenskar, haha. väl inne var det två våningar och på den översta spelades bara hiphop/rnb nonstop, jag var i himmelen! var i sverige gör de det liksom? givetvis skulle vi beställa i baren, och eftersom jag inte dricker öl tänkte jag vara smart och säga "bacardi" så förstår hon att jag vill ha en grogg. någon minut senare ger hon mig ett högt glas med enbart ren sprit i, och jag ser ut som en fågelholk i huvudet. "soda?" provar jag, och hon tar de sista mynten ur min öppna had och ger mig en 33cl 7up bredvid spriten. lätt & billig fylla kallas det.

lördag: efter ett par timmars sömn blir det även stranden denna dag och alla försäljare flockas runt vårt gäng eftersom vi handlat av dem allihop dagen innan. jag "köper" massage för 50 spänn och efter bara någon minut slänger sig tanten ner bredvid mig och ber oss vara tysta och låtsas att hon solar med oss, eftersom polisen kom. haha, hon var ganska schysst faktiskt. under kvällen blir det shopping och middag och runt 22.00 kommer vi hem, duschar och fixar till oss för sista utekvällen som hela klassen ska ha tillsammans. det blir förfest i det andra gängets lägenhet och därefter tog vi taxi till "the square" en gata fylld med barer. gratis shots, är allt jag behöver säga. efter lite shottar och redbull vodka's, (som där egentligen är vodka med redbull) drog vi vidare till Catwalk för att shaka loss! denna kväll var det en tjej i kassan vilket gjorde att vi fick betala inträde, men betalade man inträde fick man en gratis drink i baren så det jämnade ut sig bra ändå, haha. vid 6 när de stängde var jag & mikaela hungriga så vi utforskade området och hittade både ett casino och ett hamburgerhak där vi åt "grande pommes!" och snackade med en fransk tjej som inte kunde spanska och en spansk kille som förstod svenska, haha. runt 7-tiden var vi hemma och beslöt oss för att hålla oss vakna istället för att somna och terroriserade resten av gänget i lägenheten istället.

söndag:
efter att ha fått upp resten av folket i lägenheten böjade vi packa och laga frukost, därefter begav vi oss av mot bussen som skulle ta oss mot flygplatsen. där hann vi även med att bete oss fruktansvärt elakt mot personalen på en restaurang genom att vägra äta det vi beställt eftersom det såg äckligt ut, och tvingade dem att göra ny mat till oss. stackars kyparen såg nästan lipfärdig ut. efter ett tag fick vi världens äckligaste hamburgare som ingen av oss åt upp efter att ha sett att kikki's var helt rå och hon drog ut en sena ur den. uuurk!
flygresan hem gick fort och jag spenderade natten hemma hos mikaela, vilket alltid är lika mysigt. för att summera var det sjukt roligt, galet och underbart!

så nu är man tillbaka i vardagen och jag har fullt upp som vanligt. skolan dödar en praktiskt taget, småläxor hela tiden, ett arbete i samhälle, ett arbete i kultur&stilhistoria och projektarbetet. har dessutom varit sjuk sedan i onsdags och har fortfarande inte blivit helt frisk, vilket är supertråkigt. imorgon har jag prov i hår&kemi, så det blir snart lite läxläsing igen. det är bara att bita ihop, eller hur? (:

förra helgen var dock lite speciell eftersom jag äntligen blivit 18, HURRAY! så jag och linn hade fest här hemma hos mig med en massa härliga människor, mycket dricka, bra musik och givetvis fina presenter! (: tack allihop! lite kalas med släkten blev det också och jag fick mestadels pengar, en klänning av mamma och 2 paris hilton parfymer av robin och en av mikaela. ett nytt läppglans & ögonskuggor av girlsen och många vinflaskor, tacktack!

söndagkväll är alltid söndagkväll, eller hur?
ciao, joanna.