an afternoon with linn.

torsdag idag, tiden går helt sjukt fort! jobbade kvällspasset igår och förmiddagspasset idag i kiosken. efter det blev det en snabb lunch med robin, lax & potatis, gott! därefter kom linn hem till mig, jag klippte henne och sedan gick vi till kiosken för att hälsa på martina och äta varsin glass. nu har jag lämnat av linn vid stationen för att hon skulle ta bussen hem, och snart ska jag in i duschen. därefter ska jag platta håret & måla naglarna och sedan krypa ner hos robin i sängen. imorgon ska jag upp tidigt & ta nio bussen till osby, där mamma möter upp mig för att vi ska åka till älmhult en runda och kolla i lite affärer och storhandla. känner mig så vuxen nu, haha!

jag har också fått en lillebror. overkligt, jag vet. han ska heta theodor, men jag kommer nog kalla honom theo. det är mer jag, om man säger så. ganska gulligt ändå, faktiskt. hellre ett ovanligt namn än ett vanligt, helt enkelt. jag börjar också sakta men säkert komma tillbaka till mitt gamla jag, och det är skönt. det känns konstigt att inte vara lika "piffig" och utseendetänkande som jag annars brukar vara, men jag är påväg tillbaka som sagt. sitter och trånar efter lite söta grejer från asos, men lägger jag upp dem här vill ni också ha dem, så sorry. (; måste även lägga in ett litet grattis här till natalie, som fyllde 18 år i tisdags och är nu därmed en stor flicka! ♥

om en vecka åker jag till polen, älskade hemland! HAHA! ska försöka få tag på en snygg kort, svart skinnjacka där eftersom jag tröttnat på min bruna. ja, för tro det eller ej, de har faktiskt affärer i polen, H&M till och med!
ciao, joanna.


image8

explode.

fan alltså, jag blir så jävla less. det är kanske omoget? men nej, det är det fan inte. jag är trött på att alltid vara en person som räknas, ska ordna, fixa och planera hela tiden. sedan när man väljer att göra något för sig själv så räknas man inte mer. jag är så trött på det. saknas inte jag, när inte jag alltid är med? kommer jag inte saknas när jag bor i helsingborg många mil bort och missar en sammankomst? för tro mig, jag har inte missat hälften så mycket som många andra. och tro mig, jag bryr mig om allihop, försöker hålla kontakten så gott det går. men för tillfället är det faktiskt lite svårt, jag har inte ett öre tills lönen kommer den 30:e, så jag kan inte ta mig någonstans, inga pengar på mobilen & inga att fylla på den med, jag sparar mina pengar för att jag ska utomlands, jag har precis flyttat, vilket gick på 24 timmar. lägenheten är fullpackad med lådor & grejer, bara känslan av att inte bo med ens förälder är lite konstig. dessutom kan jag få ett halvsyskon vilken sekund som helst och jag jobbar var och varannan dag. så förlåt mig, om jag inte alltid kan höra av mig eller vara med på allt. förlåt, så jävla mycket att jag har mycket att tänka på. och tro mig, jag vet att ni också har mycket att tänka på & göra, men förstå att även andra har det. jag är en otroligt känslig person, minsta vink och jag tar åt mig. det är sådan jag är, take it or leave it.

att jag spenderar mycket tid med robin, det gör jag för att jag känner att det är bra för mig och för att jag vill. han är den som alltid finns där, när inte ens min egen familj tar sig tid för att göra det. han är min bästa vän, han får mig lugn när det behövs och motiverar mig när det behövs. han finns där helt enkelt, precis som ni, men på ett helt annat sätt. jag behöver honom mycket just nu, och det får ni ha förståelse för.
ciao, joanna.

shopping on a sunday.

helgen är redan förbi och den har innehållit en hel del roliga saker. igårkväll kom mina pinglor linn & felizia hit, vi käkade godis och kollade på en massa avsnitt av simple life med mina favoriter paris & nicole. runt 23.00 kom nick hit och höll oss sällskap en stund, vi satt mest & snackade och hade det trevligt. vid 02.30 väckte robin mig för att jag skulle gå in i sovrummet, för jag hade visst somnat på soffan tillslut, typiskt mig, haha.

vaknade idag och var sjukt sugen på att åka till ikea och inhandla lite hyllor till sovrummet, så efter en snabb dusch och lite fix med smink åkte jag, robin och nick till älmhult. det är perfekt med ikea en sådan grå och regning dag, enligt mig. vi hittade två svarta hyllor till sovrummet och ett svart soffbord, jag köpte också med mig 2 nya bambuskott eftersom två av mina gamla vissnat. sen blev det mat på elme, en supergod pizza med skinka & räkor för min del, därefter begav vi oss hem igen. nu under kvällen har nick hjälpt till med att skruva upp hyllor och min spegel och vi har också kollat på film, bobby. den var riktigt bra och väldigt ledsam på vissa ställen, ett etxra plus var att den var fylld med kändisar med.

nu är det sovdags för min del, robin han ropar på mig.
ciao, joanna.

my midsummer's eve.

midsommarafton igår då, min var helt klart lyckad även om den inte spenderades med tjejerna tråkigt nog. jag var bjuden på fest, men inte så sugen pågrund av lite olika anledningar. jag har precis flyttat så det finns lådor & grejer överallt och skulle dessutom jobba idag. så jag bestämde mig för att hålla robin sällskap här hemma i lägenheten istället och försökte komma ifatt mig själv lite. denna senaste veckan har det hänt mycket på lite tid, så jag behövde en lugn kväll så att säga. under dagen fortsatte vi packa upp mina grejer och möblera lite, sen satte vi igång med lite midsommarfirande för oss själva. robin lagade nypotatis & lax och till efterrätt blev det jordgubbar med glass som jag inhandlat, mums! vi såg också filmen georgia rule, med lindsay lohan som faktiskt var ganska bra och njöt mest bara av varandras sällskap. jag tror vi behövde lite tid för varandra, för så mycket som vi skrattade ihop igår har vi inte gjort på ett tag, riktigt skönt :) fick också ett överraskande samtal från kusin jonna i norge, som önskade glad midsommar & allt. gud, vad jag saknar henne redan!

det hände något riktigt pinsamt i kiosken idag med, skulle räcka en kund en korv med bröd på en tallrik, så tog han inte emot riktigt så jag tappade korven i handen på honom så han fick ketchup över hela handen. blev röd som en tomat i ansiktet och fick göra en ny korv till honom. det som är mest creepy över det hela är att han letat upp mig/mitt nummer och skickat ett sms till mig nu i eftermiddag! jag har inte en aning om vem människan är eller var han kommer ifrån. han kanske är värsta stalkern! "du såg trevlig ut" , mvh david med ketchup på händerna. IIIH! jag blir mörkrädd. klämde dessutom mitt högra pekfinger i en av glassboxarna och det gjorde fruktansvärt ont, men kunde inte skrika eftersom det var fullt med kunder där. inte min dag, idag alltså.

nu har jag varit hemma i en timme ungefär, ska käka & duscha snart. senare ikväll blir det kanske grillmys hos linnea, de ska förfesta till "losavången" men det blir nejtack till det för min del. jag vet att jag verkar fisförnäm, men dansa runt i gyttja på några stackars plankor till dansbana mitt ute i ingenstans tillsammans med en medelålder på 50+ är inget för mig, helt enkelt.
ciao, joanna.

moving away from home.

mitt "hemma" är inte längre samma hemma som det varit i många år. idag packades det sista av mina saker ihop och kördes hit till robins lägenhet. så nu är sovrummet en enda stor röra med mina möbler, kläder och saker. det har varit på gång ett tag att jag ska flytta hemifrån, men jag har hela tiden skjutit tanken lite ifrån mig, men idag blev det snabbt & plötsligt verklighet. givetvis har jag svåra separationssvårigheter med lägenheten, mitt gamla rum och allt som varit mitt hem, men framförallt från mamma och alexandra. gud, vad jag kommer sakna att ha dem omkring mig. men det var helt enkelt dags nu, det kände vi allihop. det är dags för mig att ta hand om mig själv, bli min egen.
det blev några turer fram och tillbaka mellan lägenheterna och ju mindre grejer det var kvar att flytta, desto tystare blev både jag och mamma, det kändes konstigt att vi som alltid varit så nära inte kommer träffas lika ofta nu längre. och alexandra, hur ska man vänja sig vid hur tyst det är omkring en utan henne.

gårdagen spenderade jag tillsammans med martina i olofström, vi gick lite i affärer & snackade. jag fyndade en vit kofta från vila, ett kornblått nagellack från isadora och ett somrigt rosa nagellack, freshy från mavala.
imorgon ska jag gå en snabb runda på marknaden med mamma & alexandra, därefter har jag 2 klippningar och resten av dagen kommer jag fortsätta packa upp och fixa i lägenheten. i min och robins lägenhet. det är helt sjukt. nu är jag så att säga, sambo.
ciao, joanna.


image7

sucking to hard on your lollipop.

alldeles för längesedan som jag uppdaterade nu, förlåt! men har verkligen inte haft tid, fullt upp varje dag än så länge. jag får helt enkelt ta en snabb repris på denna 1,5 vecka som gått nu istället.

torsdag: shopping & lunch i malmö med jonna och olof. glömde dock nämna att vi såg både sanna bråding, förra programledare i idol och diana lööf, från "lustgården" på stan, haha!

fredag: massor av fixande under dagen tillsammans med linn, blommor, dricka och presenter. efter att vi fixat till oss åkte vi i emobilen i ilfart mot älmhult där jessica & olof sprang ut och tog studenten! snart är det min tur, längtar helt sjukt mycket! därefter blev det god mat hemma hos jessica som övergick till fest med massor av dricka & trevligt folk.

lördag: vaknade lite lätt tung i huvudet, fixade lite under dagen och missade utspringet i osby tyvärr. men festen fortsatte för melinda och robin i hökön. ännu mera dricka och lika trevligt folk som dagen innan gjorde kvällen mycket lyckad.

söndag: vaknade och mådde som jag förtjänade. jobbade i kiosken mellan 9.00 - 14.30 och efter det åt jag glass med robin och "gänget". kvällen blev lugn för min del hemma hos robin, för jag fick hög feber och mådde skit.

måndag: dagen började med att jag & robin åkte till hässleholm för att fixa pass till honom, vi gick lite i affärer och käkade baguette på grafitti i solskenet. jag införskaffade mig ett nytt rouge och robin hårfärg och lite annat. väl hemma i lönsboda begav jag mig bort till kusin zissa som fyllde 6 år och hade kalas. därefter gick jag, jonna & kim och köpte mat & dricka inför kvällen, det blev grillning hos jessica och när maten var slut och vi var mätta & belåtna begav vi oss på fest hos johannes, som avslutades med lite gitarrspelande & sång, haha.

tisdag: sista dagen för jonna & kim i lönsboda. jag gick hem till jonna efter att jag vaknat, vi satt och snackade lite sen gick vi hem till kim och lade oss i hans pool och njöt av vädret. lite senare kom jessica, ullis, jannice & carro. det blev en lugn dag, med solande och massor av snack. sedan var det dags för dem att åka, vilket alltid är lika tråkigt. men jag har haft en riktig skön vecka, dem är så härliga. ♥

onsdag-torsdag: jag jobbade mellan 14.30 - 20.15 sedan hann jag bara hem och packa ihop lite grejer för det blev impuls-planerat att vi skulle hälsa på rebecca i stugan i norjeboke. väl framme vid 21.00 grillade vi och drack lite, men alla var ganska sega så det blev inget riktigt ös direkt, men det var mysigt. på morgonen var inte vädret vad vi väntat oss, så vi stack in till sölvesborg & käkade pizza. och jag överdriver inte när jag säger att jag aldrig sett så stora pizzor förr! jag beställde en barnpizza och den var större än "normal"-pizzorna här i lönsboda, helt sjukt. riktigt gott var det ialla fall. sedan åkte vi tillbaka till stugan, sparkade lite boll och åt jordgubbar. under eftermiddagen åkte vi hem igen, ett kort men skönt avbrott från lönsboda.

fredag:
kommer faktiskt inte riktigt ihåg vad jag gjorde, kollade på film & myste med robin och tog det bara allmänt lugnt eftersom vädret började bli kasst.

lördag-söndag: jobbade båda dagarna och hade 1 foliesling + 1 toning, sen blev det pizza, (igen!) och film, "the queen" med robin.

nu är det tisdag, jag ska snart hem till mamma och börja packa så smått. senare idag ska jag träffa martina, det ska bli skoj, har inte haft tid att snacka riktigt på länge. sen får vi se vad som händer. har helt sjukt mycket abstinens, robin har laddat hem de sista avsnitten på säsong 3 av "grey's anatomy" som inte visats i sverige än och jag har sett allihop redan, måste tanka nya innan jag blir knäpp. normalt att gå upp vid åttatiden på morgonen & börja kolla på det när man har sommarlov, haha. har sett 7 avsnitt på 2 dagar. vill ha fler, nu!
ciao, joanna.

lunch at gozzip.

halv 9 tog jag bussen till osby, därefter tåget vidare mot malmö tillsammans med olof. väl framme i malmö lyckades vi tillslut hitta "väsk-skåp" åt jonna som vi mötte upp på stationen, sex månader sedan vi sågs sist! det är sjukt vad tiden går fort och hur skönt det är att träffas igen! ♥  i malmö strosade vi fram och tillbaka några varv, jonna och olof storshoppade medan jag bara hittade lite smågrejer. en mascara, en ögonskugga, en ring, ett par guldiga örhängen och en vit, tunn klänning från gina tricot att glida runt med på stranden. sedan lunchade vi på gozzip, fruktbuffé & bröd och en supergod kycklingsallad, och eftersom jonna slog på stort blev det husets vita vin till maten, gott!

nu är jag inom hos robin en runda och kelar med katterna, senare ikväll blir det kanske mys hos jonna med lite dricka & en massa sköna människor i trädgården. och imorgon blir det en lång dag, ska fixa syrrans hår vid 7.45, sedan sola hela dagen (!) köpa blommor, fixa dricka och göra vid mig, för vid 16.30 tiden bär det av mot älmhult när vi ska se jessica och olof springa ut! sen är det festfestfest!
ciao, joanna.

bomb.

idag efter skolan avnjöt jag, jennie & becky varsin smarrig kebab och cola light på bomb och gick i stan en runda. det var mycket roligt & mysigt. eftermiddagen har jag och mamma suttit och snackat bort och nu är jag hos robin, vi ska snart se film & mysa med katterna ♥ 

imorn blir det paaardey, de flesta tjejerna drar till björket och dansar loss! på torsdag kommer jonna hem från norge, och då blir det malmö, shopping, fika & fest på kvällen förhoppningsvis. fredag och lördag är det studentfester lite här & var, så då fortsätter festen. sen är det sommarlov!
ciao, joanna.

boys night out and me.

sitter här med robin, johan, gustaf och andreas och dricker grogg, haha! kvällen blev inte riktigt som jag hade tänkt mig, men vi har trevligt. killarna och jag, haha! det har spelats lite på olssons nya xbox 360 som vi har pluggat in i robins projektor, så det är värsta storbildsteven och nu sitter vi bara och lyssnar på musik, snackar & dricker. senare får vi se vad det blir av oss.

jag blir så himla trött på småsaker som för andra är otroliga problem. jag har riktiga problem, förlåt men så är det. jag kan förstå att man tycker vissa saker är jobbiga, jag har tänkt precis likadant, klagat och gnällt över småsaker, men det är slut på det nu. när man inser vad som är viktigt och vad man ska lägga sin energi på tänker man till. min pappa vill inte ha med mig att göra, min syster ska flytta hem till min pappa på heltid och min mamma & jag ska flytta och jag vet inte ens riktigt var än, vad är ditt problem? detta är inget "tyck-synd-om-mig"-snack. men inse, ha riktiga problem innan ni beklagar er. tänk istället efter vad som betyder något och vad ni orkar lägga er energi på att gnälla över, tack.

nu blir det mer xbox, för vi ska spela fyllespel och bli sjukt fulla och sjukt lyckliga.
you can stand under my umbrella.
ciao, joanna.


image6

double up.

dagen har varit slapp, städade hela salongen i skolan under förmiddagen vilket sög ganska mycket, sorterade hårnålar, klämmor och dammade av överallt. som tack fick vi lite smågodis, vilket hela klassen stod och hängde över som vanligt, haha. därefter var vi på samhällen i typ 5 minuter, fick tillbaka våra prov sen fick vi gå. jag och emelie stack ner till 'go with the flow' och kollade på löshår, GE MIG! sedan sprang jag rundor i stan i typ 2 timmar, bara njöt av att vara i helsingborg och inte hemma i lönsboda. alla människor, musiken i affärerna och alla affärer man kan gå i, jag tröttnar aldrig. missade nästan tåget för att kön på gina tricot var så lång! fick tag på lite grejer idag också, 2 par korta tights, svarta & vita från gina och en marinblå a-linjeformad klänning med fickor på, även den från gina tricot och ett smalt, svart skärp från vero moda. jag är supernöjd.
idag blir det en lugn kväll, ska snacka med linn när hon jobbat klart om hultsfred, ska kanske vara funktionär där (: imorgon blir det nog fest, som det ser ut för tillfället ialla fall. om inget annat blir det det på tisdag, och det behöver jag.
ciao, joanna.


image5

min stora kärlek ♥