shopping with sis.

gårdagen var väldigt rolig måste jag säga, det blev en mini-förfest här hemma med några tjejer, vi snackade och spelade "circle of death" tills alla regler och tummar tog slut. efter att de gått till granada blev det flams & trams med robin, vi stekte prinskorv mitt i natten, fotade varandra och skrattade oss till sömns. en supermysig kväll!

idag började mellandagsrean och jag och lillasyster tog niotåget till malmö för att spendera lite pengar. jag hittade inte så mycket på rean, men syster fyndade en hel del minsann. jag hittade 2 lackskärp och en grå t-shirt på rean, köpte också en svart väska, en svart kjol, en blå t-shirt, gråa knästrumpor och ett provisoriskt kamerafodral. efter en varsin chinabox stressade vi mot tåget och konstaterade att vi haft en mycket mysig och rolig dag tillsammans.

ikväll blir det mys med robin, vi ska äta julgodis & kolla film, förmodligen blir det en hel del flams och trams också (; imorgon ska vi två ta bussen mot till kristianstad för att kolla in rean där och bara ha en heldag fylld med skoj & mys!
ciao, joanna.

my christmas eve.

gårdagen blev superlyckad! jag och robin vaknade ganska tidigt och låg och myste i sängen. efter ett tag gick jag upp och duschade, fixade håret och sminkade mig och därefter begav jag och alexandra oss bort till farmor en runda. vi åt lite mat och fick våra julklappar, sedan skyndade vi hem till mig igen för att jag skulle hinna säga hejdå till robin innan han åkte till sin släkt och firade jul. lite innan klockan 3 var vi framme hos mamma och satte oss i soffan för att kolla på kalle anka, alltid lika spännande, haha (; efter tv-tittande och godisknaprande fick vi en av våra första julklappar från mamma, en digitalkamera! som jag önskat och önskat och önskat, nu har jag också en! inget mera tjat på alla stackars vänner om att de måste skicka nya bilder hela tiden. jag är lycklig! någon timme senare åt vi julbord och frossade i ännu mera godis, kollade lite på de julfilmer som gick på tv och bara umgicks. senare på kvällen öppnade vi resten av alla julklapparna och jag fick bland annat; pengar, esprit-parfym, stekpanna & annat till hemmet, en kokbok, så nu blir det annat än fiskpinnar till middag (; presentkort på trendhouse, ett spel, nattlinne, myskläder, två halsband, ett armband, ett diadem, lyckomynt som ska bringa framgång & pengar och massor av godis och chokladkartonger! riktigt fina och bra presenter måste jag säga, och min julafton var supermysig och jätterolig!
ikväll blir det fest och eventuellt granada, we'll see!
ciao, joanna.

almost christmas.

lillejulafton och uppesittarkvällen lider mot sitt slut. dagen började med rebeccas klippning, därefter bytte jag om och fixade till mig lite snabbt och vi började laga mat. bakad potatis med chili&paprikafyllning och sallad, såå gott! vi fick ett impulsryck och bestämde oss för att spela bingolotto som många andra, trots att det först kändes lite väl svensson, så vi poppade popcorn och bänkade oss framför tv:n. under första bingorundan fick jag & robin bingo, så rebecca började ringa in till programmet men som tur var kom vi inte fram. vår bingorad var lodrät, och inte vågrät som den skulle varit för att ge vinst, haha! det var en mycket lyckad uppesittarkväll med många skratt, bland annat åt "glajmor" och ernst's skratt och kroppsspråk, haha! rebecca åkte hem för en stund sedan och jag & robin hade nyss vår julklappsutdelning, eftersom vi inte kunde hålla oss till morgonen! jag fick superfina saker som jag verkligen önskat mig! ett rosa hårband, en silverring, en vit, stickad kofta och en bok som jag letat efter hur länge som helst men inte hittat. min robin är bäst! ♥ vi köpte också en massageolja till oss båda, från oss tillsammans. så nu blir det massage och massa mys! ♥

morgondagen kommer att spenderas hemma hos mamma med lugn och ro och bara familjen vilket ska bli riktigt skönt! inget flängande fram och tillbaka mellan alla släktingar utan bara lugn och mys. runt 13.00 blir det julbord för första gången, därefter kalle anka med godis & mys, sedan ännu ett julbord och julklappsutdelning. senare på kvällen kommer robin och därefter ska vi gå hem och fira jul själva, ska bli supermysigt och jag längtar!
god jul på er alla!
ciao, joanna.

my cosy friends.

min lördagskväll lider mot sitt slut. för en stund sedan åkte de sista av några av mina tjejer hem. kvällen började med pizza tillsammans med alexandra, robin, johan och gustaf. därefter var det mini-julklappsutdelning och jag fick boken "guds gåva till kvinnan" av johan, fylld med "heta" gamla gubbar, allt från gunde svan till hasselhof, så fult! haha! :) resten av kvällen har spenderats tillsammans med linn, emmie, linnea, lina och nattie. vi såg lite halvt om halvt på en film, men snackade mest vilket var mycket roligt och supermysigt. nu däremot är jag ganska trött och ska snart tvätta av mig sminket och krypa ner i sängen. imorgon väntar en låång sovmorgon, en klippning och massor av mys!
ciao, joanna.

christmasfeeling.

tiden har susat förbi och jag har inte bloggat på ett par dagar, nu däremot är det dags för en uppdatering. skolveckan gick fort, alla arbeten blev klara i tid och provet gick bra. i torsdags var det dags för julavslutning, 2:orna hade modevisning och dansuppvisning vilket var mycket roligare att titta på än att leka de obligatoriska lekarna. efter uppträdande blev det julfika, clementin och lite godis. när vi kände oss färdigfikade gick ett gäng tjejer ner i stan, min uppgift var att hjälpa mikaela hitta sina sista julklappar. sedan bar det av hemåt och på tåget mot osby träffade jag på min kära linn, så jag följde med henne hem ett par timmar och fikade på ballerina, skumtomte och julmust (: vi tog också en sväng ner i byn, kollade i lite affärer och hälsade på lina på fleurette. lika mysigt som alltid! på kvällen fick jag inte mycket ordentligt gjort, satt vid datorn och umgicks med robin. den där jullovskänslan satt kvar resten av kvällen och jag njöt mest bara av att vara ledig.

igår var det dags för min och robins shopping och mysdag i malmö, som varit planerat i en veckas tid ungefär. vi tog tåget klockan ett, med lagom tid för att hitta de sista julklapparna vi var ute efter och kunna gå runt i malmö när det är mörkt med alla ljus och lampor tända. vi hittade allt vi behövde och lite till, och åt middag på graffitti där jag fick robin att äta min favoritpotatis som han faktiskt gillade! (; därefter gick vi runt och kollade lite till och innan tåget skulle gå fikade vi på varmchoklad och morotskaka. på tåget 19.48 mötte vi linda som vi sällskapade med och vi fick också äran att provåka med henne hem till lönsboda, eftersom hon precis fixat sitt körkort! mycket trevligt sällskap och väldigt skönt att få åka bil istället för buss (; väl hemma satte vi igång filmen I am legend med will smith och lillasyster alexandra gjorde oss sällskap. en supermysig dag med min favorit! ♥

idag vaknade jag redan klockan nio, trots att jag legat uppe och kollat på tv mellan halv 3 och halv 4 inatt, haha. satte igång ganska tidigt med att storstäda och slå in de sista julklapparna, så nu är snart allt fixat! ska gå ner till ica om en stund och handla det sista som behövs och plocka fram allt julgodis som vi ska börja äta på snart (: ikväll blir det nog tjejmys, vi får se helt enkelt! nu däremot ska jag äta den lilla av mina två chokladtomtar som jag fått av robin, den stora ska sparas tills julafton om jag kan hålla mig (;
ciao joanna.

eight days left.

söndagkväll igen, lite ångest över kommande måndagsmorgon, lite stress inför skolarbeten som ska vara klara innan jullovet börjar men också positiva vibbar eftersom kommande vecka kommer bli rolig och mysig. skoldagarna är kortare än vanligt och det är inplanerat att jag och robin ska iväg en eftermiddag och kolla lite på de sista julklapparna och inhandla det sista innan julen. förhoppningsvis ska lillasyster sova här en kväll också och umgås med oss. och till helgen som väntar hoppas jag att jag får träffa några av mina kära vänner, som jag inte sett på ett tag! denna helg gick nämligen också fort och var lika planerad som förra.

i fredags var det praktik och jag kom hem 21.40 och slocknade ganska fort efter att jag kommit innanför dörren. igår var det kalas för rebecca som fyllde år som istället blev middag, fika och många timmars snack och mys. kom hem sent och träffade inte min linn som det var tänkt ;/ som tur var hade sötlinn annat på g och behövde inte lida för det! ;) jag och robin kollade på filmen "the heartbreak kid" som inte var någon höjdare direkt och därefter somnade vi. idag har jag mest glidit rundor här hemma och pluggat på provet som är tills imorgon, nu däremot ska jag skriva lite på ett av mina arbeten. senare ikväll ska vi kanske baka dumlekakor och mysa ner oss i sängen med en film & bara mysa.
ciao, joanna.

christmas shopping.

här sitter jag och väntar på att middagen ska bli klar. det var en kort dag i skolan, slutade redan vid halv elva tiden så jag kom hem halv tre, skönt! dagen började med utkamning av egendesignad frisyr vilket var roligt, därefter hade vi prov i kultur&stilhistoria. vi blev också bjudna på luciafika, saffranslösa lussekatter och julmust, vilket var helt okej. efter skolan jobbade jag lite med mitt engelska-arbete, sedan tog jag tåget hem och pluggade lite på provet jag har på måndag. det är helt sjukt vad mycket vi har i skolan nu! 1 prov nästa vecka, 2 inlämningar av arbeten och 2 arbeten som ska vara inlämnade efter jullovet, pjuh! så jag tänkte vara lite mer effektiv idag och skriva lite på något av mina arbeten nu i eftermiddag. senare ikväll är det planerat att jag & robin ska hem till mamma och syster och luciafika lite också. alexandra har gjort glass och maräng vilket ska bli supergott! (:

gårdagen var supermysig, vi bäddade ner oss i soffan med lite godis och kollade på stardust. den var rolig och sådär sockersötsmysig, helt enkelt. glömde också berätta att jag äntligen inhandlat alla mina julklappar igår, efter projektarbetet gick jag och alexandra ner en runda till stan och nu är den "bördan" som bortblåst. för egentligen är det ingen börda, jag älskar att handla julklappar till andra. nu är middagen klar och robin ropar!
ciao, joanna.

photosession.

kom hem för en halvtimme sedan, haft en lång men rolig och effektiv dag i skolan. först vanliga lektioner och därefter projektarbete där vi fotade rock n' roll tema med lillasyster alexandra som modell och hon blev riktigt snygg! så fort jag fått bilderna skickade till mig ska de laddas upp här och på bilddagboken.

lussevaka idag, har hela tiden varit inställd på att gå på studentfest med martina och gänget men det har hela tiden blivit flyttat och krånglat men blev tillslut planerat till hjärtasjötorpet. men saker och ting går lite emot mig tyvärr, kom hem för en halvtimme sedan och är trött efter en lång dag och har ingen lust att gå ner och hem ifrån hjärtasjön nu när det är kallt och mörkt, så mesig är jag! (; har också prov imorgon vilket jag inte vill sabba min sömn för direkt.
så idag blir första lussevakan på ett par år som jag ska ta det lugnt. jag, robin och alexandra ska ha lussemys med ett par filmer och godis istället. hoppas alla mina tjejer får en riktigt rolig kväll!
ciao, joanna.

effective.

min måndag gick fort men var väldigt lång, var igång hela dagen! i skolan påbörjade vi ännu ett nytt arbete i svenskan, vilket känns helt okej men lite överväldigande då vi har arbeten i alla ämnen just nu typ. på eva's lektion gick vi igenom läxan i hår & kemi, därefter blev det egen hårvård och jag fick utväxten fixad och längderna tonade, skönt! jag hann också kamma in min egna frisyr på dockan som ska kammas ut på torsdag, så nu är jag inte left behind på något! jag var hemma runt halv sju, gick hem och bytte om och därefter begav jag mig hem till moster petra där jag skulle klippa och tona hennes hår. hon bjöd mig middag, kinagryta, som var riktigt  gott. jag passade även på att busa lite med min kusin och prata ut om allt mellan himmel och jord med moster, hon är sjukt bra! runt 22.30 kom robin och mötte mig eftersom inga gatlampor i hela lönsboda var tända typ, så det var helt svart ute, scary! därefter var det sängdags för min del. idag brydde jag mig inte om skolan, har eget arbete i religionen och på so:n lyssnar vi bara på vår lärare som stammar fram oviktig fakta om facket. skolan hade planerat in bio för oss under dagen men eftersom filmen hata göteborg var aktuell för ex antal månader sedan tänker jag inte se den igen. här hemma har jag istället pluggat och skrivit klart det sista på mitt arbete i kundkännedomen som jag påbörjade lite smått igår också, gud vad effektiv jag var igår alltså, haha! nu ska jag snart in i duschen, därefter ska alexandra komma hit och spendera natten här med oss eftersom hon ska upp tidigt med mig imorgon och vara modell till mitt projetarbete på skolan. om det inte blir en alldeles för sen eftermiddag ska vi nog kolla lite julklappar i stan också innan vi åker hem.

så ikväll blir det varma mackor till middag, mys & godis till desperate housewifes och skönt sällskap av robin och syster! nu är det robins "tur" att sitta vid datorn!
ciao, joanna.

desperate.

tjehu! helgen är snart förbi och jag har bara njutit av varenda minut och tagit det allmänt lugnt.
i torsdags kom mamma och alexandra på besök för att fika och kolla in vardagsrummet. det var mysigt och vi skrattade nästan konstant, min familj är helknasig. fredagskvällen spenderade jag med robin i sängen framför idol, enligt mig vann rätt person, marie är helt enkelt lite mer idolmaterial än vad amanda är. lördagen började med en lång sovmorgon, därefter duschade jag och fixade till mig. klockan två kom mina två klippningar och efter att dem var färdiga satt jag, robin och rebecca och snackade ett tag. efter en impuls att åka till kristianstad körde vi dit, käkade på max och kollade på bio. efter många om och men blev det tillsist beowulf, ingen superhit men den var rolig på sina ställen och lite spännande från och till. fick också träffa bea utanför biografen, hon hade suttit och spanat in mina senapsgula benvärmare och velat fråga var "hon" köpt dem, tills hon såg att det var jag och då kunde hon givetvis gå fram, så söt! efter filmen åkte vi hem till robins pappa en stund och umgicks, sedan körde nick oss hem.

idag har jag bara kollat på tv och suttit vid datorn, snart blir det tvn igen eftersom jag ska se reprisen av desperate housewifes, så spännande! i eftermiddag ska jag plugga lite och alexandra kanske kommer hit för att se film med mig och robin. nej, tvn ropar!
ciao, joanna.

perfect match.

proven i måndags gick hyfsat bra kändes det som, hann även med att rulla upp min docka och ha utvecklingssamtal så nu är det ur värden! nu har jag tagit igen allt sedan min frånvaro, förutom att jag missade att se en film idag i skolan, ett gammalt oprah avsnitt, men antingen får jag se filmen i skolan/låna hem den eller ladda hem avsnittet så ska det nog lösa sig. jag var nämligen inte i skolan idag, men tro det eller ej, inte på grund av mig själv! min favorit mådde inget vidare under kvällen och vi var uppe till halv 3 och pratade, eller jag lyssnade mest och försökte trösta och finnas där. så när klockan ringde 5.15 klarade jag inte riktigt av att gå upp och skolan fick klara sig utan mig helt enkelt. allt jag vill är du inte ska må dåligt och jag gör allt för att du ska känna dig värdefull. ♥  

igår besannades faktiskt en av mina små drömmar, att få göra om i vardagsrummet! ända sedan jag flyttade ihop med robin har det känns som "hans" lägenhet, med hans möbler och hans lilla kaos. så igår tog vi tag i saken, för jag mår inte riktigt bra när det alltid är stökigt och oreda på allt. vi slängde ner allt onödigt i förrådet, möblerade om och tog bussen till ikea för att inhandla lite småprylar för att få det snyggt och mysigt. vi fokuserade på att låta rummet gå i svart, brunt & beige så vi inhandlade en beige/vit matta, en lampa med beige skärm, en svart kudde, två kuddar + två beige kuddöverdag, ett brunt kuddöverdrag, en svart filt och en cool röd lampa + röd sand att dekorera med vid alla ljus vi har överallt. så nu är rummet jättemysigt, går i naturfäger och bryter av med rött för att få det lite roligare, såå snyggt! nu är det mysigt och nu är det vår lägenhet. ♥

nu är även min samhällsuppsats klar och snart blir det middag och därefter duschen.
ikväll blir det roomservice och mys med favoriten!
ciao, joanna.

rainy sunday.

igår var en sådan dag som känns riktigt lång, samtidigt som man gör en massa känns det som om jag inte fick riktigt allt gjort som jag velat fixa. jag tog först en lång sovmorgon med frukost och läxböckerna i sängen, därefter tog jag in två sistaminuten-färg&klipp för att tjäna lite extra nu när det närmar sig jul. tyvärr fick jag hoppa över nattie's förfest eftersom jag var tvungen att plugga på proven som ska göras imorgon, jag hann göra en del men somnade med boken över mig runt halv tolv tiden. idag har jag pluggat i stort sett hela förmiddagen och vid tre-tiden kom alexandra hit för att följa med mig och robin ut en runda på julskyltningen. ingen höjdare direkt, det regnade och var inte så mycket att titta på, men det var skönt att få friskt luft och umgås lite med syster och robin.

min paus i pluggandet resulterade i lite bloggande och snart är det middag, efter det väntar läxböckerna igen! jag har superångest men hoppas att det ska gå bra imorgon, får tänka positivt ialla fall och det ska bli skönt när det är klart.
ciao, joanna.

cosy night with my girls.

gårdagen blev inte riktigt som planerat, men lika bra & mysig trots allt. efter att jag duschat och fixat till mig lite körde jag, robin, mamma och annica till älmhult och handlade lite. därefter bar det av hem till mamma där vi gjorde varma mackor och kollade på tv, så mycket pluggande blev det inte av. inte idag heller tyvärr, har spenderat dagen på salongen där jag hade två kunder. lite stressigt men kunderna blev nöjda och det är det som är huvudsaken. vid halv sju satte jag mig på tåget mot hässleholm med en bakadpotatis från petters och åt min efterlängtade lunch! där blev det också bestämt att jag skulle följde med till lina och linnea's myskväll för att träffa några av tjejerna. lite chips, skratt & flams och film blev det, vilket var väldigt mysigt. runt tolv-snåret började vi bli trötta och martina körde oss hem, duktig var hon också! (; nu har jag suttit lite vid datorn och snackat med killarna som invaderat mitt vardagsrum. johan's xbox kom idag så de har bunkrat upp med spel, pizza och öl, riktigt killkväll, haha! hörde också att marie gått vidare till final i idol och andreas äntligen åkte ut, yesyesyes!
nu blir det myskläder, duntofflor och sängen för min del!
ciao, joanna.