bored.

bloggar ifrån skolan idag igen. vi slutade elva efter ett prov i hår & färg och lite utkamning av dockor. därefter gick jag och mikkis och åt i matsalen och nu sitter jag här och väntar på mitt tåg. stannade kvar här i skolan under väntetiden istället för att sitta på hässleholms station med alla alkisar, haha! småföretagande lektionen under eftermiddagen varade i ca 5 minuter, vi fick tillbaka våra prov och därefter fick vi gå. nu ska jag försöka få något vettigt gjort och sedan vandra ner till knutpunkten och påbörja resan hemåt, vilket ska bli skönt. i detta vädret vill man bara åka tåg/buss och läsa en bra bok och lyssna på skön musik, så är det!
ciao!

at school.

första dagen efter "lovet"! eftersom jag jobbat hela veckan känns det inte som det varit lov direkt men tack vare robin blev min lördag och söndag jättebra och avslappnande! under lördagen storstädade vi hela lägenheten, lagade tacos och skrattade åt björn gustafsson i melodifestivalen och därefter blev det "dude, wehers my car?".
söndagen var lugn och skön, jag beställde lite smågrejer från h&m.se och efter maten plattade jag lillasysters hår. på kvällen tände vi ljus i hela vardagsrummet, spelade tv-spel och kollade på miami + la ink, skoj!

under förmidggane har vi lyssnat på ett föredrag med en frisör från solid hair här i helsingborg, hon pratade om olika slags hårproblem och vi fick även se vår hårbotten i superförstoring med en värstingkamera, coolt! så nu vet man hur det står till där uppe och det är dags att börja med fet inpackning i hårbotten, tjehu? iallafall. nu blir det svenska och därefter slutar jag. i eftermiddag blir det kanske ett varv runt grisabanan med robin, vi får se!
ciao!


tired.

hemma efter ännu en lång dag på salongen. ska snart skölja ur färg från alexandras hår som blir snäppet mörkare idag och därefter blir det top model och sedan sängen! hade en del kunder igår på salongen och på eftermiddagen kom madde och martina och var mina hårmodeller, vilket var superkul! hemresan var fylld med många skratt och en del nostalgitrippar. idag har det varit lugnt på salongen, har rullat en permanent och gjort om på produkthyllorna så det är snyggt igen! robin har varit på ikea idag och med sig hem till mig hade han köpt ljus i samma färger som i sovrummet, såå sött! (:
nu ska färgen sköljas!
ciao!

my lovely sister.

dagen har spenderats tillsammans med lillasyster. vi tog tåget mot helsingborg, påvägen dit fick vi trevligt sällskap av annica. väl framme hade vi 1,5 timme på oss att shoppa lite och vi gjorde små fynd båda två. jag införskaffade mig ett par petrolblå örhängen i plast som jag föll för. hela eftermiddagen har gått åt till att fixa och trixa med alexandra's hår, och hon blev riktigt snygg. vi kapade en hel del på längden och taggade ur det rejält. vi hann även med en bakad potatis och lite annat smått och gott på salongen. påvägen hem läste vi nya numret av h&m magazine och väl hemma fick vi sällskap av robin och gick hem till mamma för att äta smörgåstårta, mumma! resten av min kväll ska spenderas tillsammans med robin i sängen, närmast blir det american idol.
ciao!


image91 image92 image93

min söta syster!




the elle-award.

gårdagen började med två klippningar och därefter fortsatte vi spela lite tv-spel på projektorn. klockan 18.30 var vi hembjudna till gustaf som fyllde år, så efter lite fix och trix med kläder och smink satt vi hemma hos honom. han bjöd på stekt lax, räkor och pasta med olika grönsaker i, supergott! kvällen avrundades sedan hemma hos oss igen med lite mer tv-spel, nerds! haha!

idag har jag bara njutit av ledigheten, sovit länge, spelat tv-spel och myst med robin. snart ska jag in i duschen och fixa till mig lite för senare i eftermiddag ska jag ut och gå en långpromenad med tjejerna. resten av kvällen ska vi kolla på elle-galan tillsammans hemma hos annica!


image89 image90

gårdagens outfit!
x vitt linne - topshop
x ballongkjol i siden - gina tricot
x tights - gina tricot
x skinnjacka - h&m
x brun väska - h&m
x svart sjal - h&m
x bruna stövlar - skopunkten

my day off.

idag är jag ledig från praktiken, vilken lyx! hade planerat en rejäl sovmorgon men vaknade redan halv nio och kunde inte somna om, så jag gick upp istället. har suttit vid datorn en stund men ska snart in i duschen och fixa till mig lite inför dagen! det är sjukt härligt väder ute som gör en på bra humör också, me like! idag har jag och robin planerat att vi ska umgås sedan en vecka tillbaka eftersom jag alltid är helt död på fredagar annars efter praktiken. vi får se vad vi ska göra, ut i det fina vädret och fika är ett alternativ ialla fall! ikväll är det välgörenhetskonsert i älmhult och mys hos annica, förhoppningsvis hinner jag med det också, om inget annat hoppas jag att tjejerna får en trevlig kväll!

åh, måste berätta om min helsjuka dröm jag hade inatt. det var samma som jag drömt för bara någon vecka sedan. det var jag och några till som jag inte känner som renoverade i ett hus och hela tiden fick jag något i munnen och började klökas och ville spy, men eftersom jag avskyr att kräkas försökte jag hålla emot. det kändes som om jag åt en sådan där bulle med frön på och så hade jag helt plötsligt en hel hög med sådana frön i munnen och jag började då klökas och fick gräva ut dem med handen. usch! jag hatar av att vakna och tro att man ska kräkas. helt sjukt äckligt! nog om det, nu ska jag duscha!
ciao!

valentine's day.

min alla hjärtans dag slutade bättre än förväntat måste jag få lov att säga! eftersom det var lungt på salongen idag fick jag sluta tidigare och var hemma redan halv sex, såå skönt! hann träffa lillasyster en snabbis innan hon skulle åka vidare och fick mig en hjärtans-kram. därefter sprang jag runt genom lönsboda för att hitta robins favoritgodis och ölkorv, haha! vi tycker det är onödigt att överdriva det hela, men visst är det mysigt att bara mysa lite extra? så jag köpte hem favoritgodiset och robin bjöd på pizza när jag kom hem (: efter maten har vi spelat tv-spel nästan hela kvällen och haft sjukt kul. robin är helt störd! på ett bra sätt givetvis. resten av kvällen/natten blir det mera mys!
tack alla söta vänner för de fina sms/mms jag fått idag, hoppas alla haft en bra dag!
ciao!

image88


america's next top model.

nu kan man äntligen pusta ut lite! gårdagens och dagens prov är avklarade och nu även fotoboken till vårt projekt! efter 3 timmars fix och trix hemma hos jennie är den äntligen färdig! nu är det bara att hålla tummarna för att resultatet blir bra. middagen och fikan hos mamma och syster ar supergod och jag är proppmätt! nu ska jag fixa det sista inför imorgon då det är praktik och sedan blir det som sagt top model!

den senaste veckans outfits!

image85 image86 image87









wednesday again.

halva dagen har i princip gott, den började med provet i småföretagande som gick bra, det känns ialla fall så! därefter hade vi håla i fyrtio minuter, sedan mentorstid där vi bedömde varandras bröllopsfrisyrer som vi gjorde igår och nu har vi en kort håla igen. snart börjar svenskan och när den slutar 12.15 ska vi ta bussen hem till jennie och sätta ihop vår fotobok till projektarbetet. det ska bli både kul och skönt att få det klart!

när jag kommer hem är vi hembjudna till mamma och syster igen, idag ska vi fira allahjärtansdag lite för tidigt, så dem ska bjuda på någon form av tacopaj och sockerbulls-bakelser, såå gott! (: senare under kvällen ska syster följa med oss hem och spela tv-spel på projektorn och därefter blir det top model!
ciao!

i made it!

halva inne! första delen av gesället är avklarat! idag gjordes alltså det teoretiska provet i gesället som man ska klara för att få göra det praktiska provet sedan. jag fick 57 av 60 rätt vilket känns superbra! lite skryt får det allt bli idag för jag har klarat det teoretiska provet och varit ute och sprungit 4 kilometer med madde, martina och nattie. duktig flicka! (; nu ska jag hoppa in i duschen och fixa till mig lite snabbt, för 17.30 är vi bjudna på middag hos mamma och det ska bli såå gott! resten av kvällen ska jag spendera med näsan i småföretagande-boken då vi har prov på kapitel 1-4 imorgon, vilket är mindre kul men det måste göras. får inte missa gynning på tv, heller! det var skönt att få springa av sig lite idag, och sällskapet var en tiopoängare. mina vänner, dem är mysiga!
duschen nästa!
ciao!

I MADE IT! I MADE IT! I MADE IT!


my saturday.

äntligen lördag! gårdagen var sjukt stressig, jag var fullbokad med kunder hela dagen och mina färdigheter sattes verkligen på prov, men alla kunder blev mycket nöjda! jag var sjukt trött igår när jag kom hem, så efter att jag och robin lagat tacos och kollat på en film däckade jag. min lördag har börjar lugnt och skönt, precis som dem ska ibland! sov länge, kollade på gamla serier på tv och myste med robin. nu ska jag börja fixa till mig lite och sen ska vi ut och gå en lång runda i det sköna vädret. under eftermiddagen och kvällen väntar plugg, gesällprov på tisdag, ni vet?
ciao!

my hair.

måste bara berätta om hur oerhört lycklig jag är för att mitt hår äntligen börjar bli sitt rätta "jag" igen! efter alla blonderingar jag gjorde innan jag färgade det mörkt igen var håret väldigt slitet och torrt, men efter skonsammare behandlingar och massor av inpackningar och bra schampo är det snart som vanligt igen. igår efter att jag tvättat det kammade jag enbart igenom det med en bredtandad kam och vips! lite av håret blev rakt, utan att bli fluffigt eller se trassligt ut och resten blev lite sådär lagom storlockigt, som om det legat på spolar. tack gud, tack!
bjuder på en bild på mitt hår enbart för det! haha! 





TIGI's Fashionista shampo & balsam för färgat hår
och min bästa vän, inpackning från l'oréal för torrt & skadat hår.
rekommenderar dem allihop, varmt!


thursday.

fick sluta tidigare idag, riktigt skönt då mina två barnklippningar blev inställda och jag inte hade något att göra på salongen. har pluggat en del på gesällteorin och fixat lite med mitt projektarbete på vägen hem, skönt att få lite undanstökat! resten av kvällen ska jag nog bara mysa, är ganska seg och trött och längtar efter helg! hann inom gina tricot en runda på lunchen och fyndade en t-shirt för 29 kronor! alltid lika kul med fynd, eller hur? ni missade väl förresten inte elin kling igår på fråga olle? hon är en av mina blogg och mode-favoriter, helt klart! i like her! nej, robin ropar! men innan dess bjuder jag på lite bilder av det jag shoppat den senaste tiden!
ciao!





dagens outfit!
# leopardtop - h&m
# svart hängselklänning - gina tricot
# svarta tights - gina tricot
# bruna stövlar - skopunkten
# guldörhängen - h&m



wednesday.

det får bli ett snabbt inlägg nu ikväll, datorn har varit upptagen hela eftermiddagen av robin som jobbat! morgonen började med småföretagande, därefter hade vi egen hårdvård eftersom svenskan var inställd. så snälla emelie färgade min utväxt så nu känner jag mig lite fräschare igen! (: kammade även ut en frisyr på min docka, skoj!

vi slutade tidigt och jag var hemma redan halv fyra, så jag och robin lagade middag, därefter duschade jag och sedan begav jag mig hem till min moster ingrid och klippte henne. väl hemma igen målade jag naglarna mörklila och pluggade lite på gesällteoriprovet som är nästa vecka, gaah! jag har även hunnit med att hälsa på mamma och alexandra en stund under kvällen, jag lämnade ett skärp till syster som jag köpte till henne idag.
resten av kvällen ska spenderas med robin i sängen, vi ska småkolla på en film, spela kort och bara ha allmt mysigt. ciao!

lucky me.

skolan idag gick bra, rullat lite permanent och en ny korthårsfrisyr. hade svenska där vi argumenterade lite och sedan fick vi sluta. efter skolan tog mitt shoppingbegär helt över så jag gick i stan i två timmar innan jag tog tåget hem. jag fick tag på en svart body, tights, svart kjol för 50:-, nytt nagellack, ett lila skärp för en 10:-, reafynd är kul! (; på lindex bjöd de dessutom på andra numret av sofis mode så jag hade lite kul läsning på bussen hem sedan!

och ibland har man tur! när jag gick in på h&m ser jag det linnet jag ville ha från fashion against aids, en i storlek 34 kvar och jag praktiskt taget sprang fram och högg det. nu är det mitt! ziggy marley linnet i killmodell fanns inte tyvärr, så får leta vidare och se om man kan hitta det någonstans. but i'm happy, so so happy!

lite efter sju kom mamma och alexandra hit, de ville se filmen 1408 som jag och robin sett tidigare men snälla som vi är ställde vi upp och såg den igen. vi har haft en mycket mysig kväll tillsammans. nu ska jag och robin se slutet av american idol!
ciao!

about me.

ett onödigt men roligt tidsfördriv jag snott av linn. läs & njut!


Namn
: Joanna Rask
Smeknamn: Joën, Vaaniz och Jojo.
Anser du själv att du är snygg: vissa dagar, andra inte.
Har någon varit otrogen mot dig:  allt är relativt.
Hur många på din polarelista har du hånglat med: några stycken.
Är du svårflörtad: sådär.
Vad gjorde du igår kväll: jag förfestade hemma hos annica! (;
Har du nytvättat hår: nja, tvättade det igår.
Vad luktar du nu: cacharel - liberté
När blev du fotograferad senast: igår, fyllebilder. haha!
Saknar du någon nu: ja, min lillasyster.
Använder du icq eller msn: msn.
När fick du senast en present: i tisdags fick jag ett halsband av robin.
Har du några högklackade skor: ja, hyfsat många.
Vilken är din favoritfärg: rosa, lila, svart och guld.
Har du blivit hotad via telefon: nej, inte vad jag kan komma ihåg.
Goth eller pop: pop.
Vill du ha barn: ja, i framtiden.
Vilken färg har du på dina underkläder nu: svart.
Hur ofta loggar du in på helgon: inte min grej.
Längtar du till din nästa födelsedag: nja, 19 är inget speciellt. men födelsedagar är ju kul, så ja.
Brukar folk säga att du ser äldre ut än du är: ja, ganska ofta.
Har du rakat dina ben någon gång: eeh, ja?
Vilka språk kan du prata: svenska, engelska och högstadie-franska.
Skulle du kunna ha silikonbröst: ja, när jag blir äldre skulle jag inte tveka en sekund.
Hur många hål har du i öronen: ett i varje.
Jag älskar: robin, mina vänner, min familj, fest och shopping.
Jag hatar: orättvisor och oförstående människor.
Just nu är jag: glad och lite småtrött.
Just nu är jag inte: arg.
Är du snäll: ja, för det mesta (;
Är du blyg: ibland.
Tycker du att du har fin dialekt: haha, nja. jag gör allt för att inte prata "lösbonitiska" ialla fall.
Vad har du på dig: svarta tights, svart linne, vit, stickad storkofta och ett skärp i midjan.
Hur mår du idag: bra, lite trött efter igår bara.
Hårfärg: mörkbrun.
Ögonfärg: blå.
Syskon: lillasyster alexandra.
Favoritdag i veckan: lördag, utan tvekan!
Hårfrisör: mig själv? haha. mikkis brukar få klippa mig (:
Klädaffär: h&m är en klar favorit. gina tricot är inte helt fel heller.
Favoritkläder: tights, en snygg klänning och massor av smycken.
Skola: petri frisörskola i helsingborg.
Klass: hvfr3.
Trivs du i din klass o skola: ja, klassen är bra. skolan är sådär.
Favoritämne: alla frisörkurserna, helt klart.
Värsta ämne: matte.
Musiken: hip hop & rnb.
Dricker du: ja.
Tycker folk du är snygg:  ja, av vad jag hört så ja.
Är du en gottegris: ja, choklad är gott!
Är du modig: ja, när det krävs.
Gillar du att prata i telefon: ja, det är kul.
Livshemlighet: ingen hemlis om jag skriver det här ju?

SENASTE.
senaste stora bilresa: till polen i somras, never again!
senaste gången du grät: vet faktiskt inte.
senaste telefonsamtal: i förmiddags när mamma ringde.
senaste tv-program: fab 5 imorse när jag vaknade.
senaste dusch: igår.
senaste skor: mina svarta stövlar.
senaste skiva spelad: använder winamp, leona lewis - bleeding love.
senaste skjortan du haft på dig: räknas blus? använde min vita typ förra veckan kanske.


VEM:
Vem vill du vara med just nu: robin.
Vem saknar du: min syster.
Vem pratade du med senast: nick och rebecca som är här för tillfället.
Vem fick du senaste sms:et ifrån: robin.
Vem ringde dig senast: mamma.
Vem vet mest om dig: robin.
Vem kysste du senast: robin.
Vem sov du i samma säng som senast: my love.
Vem är din bästa kompis: jag har många, och de vet vilka de är!
Vem kramade du senast: robin, martina, madde, nea, nikki, emelie.
Vem var du på fest med senast: tjejerna ovan, ida, och några hässleholmare.
Vem lagade du mat med senast
: robin.
Vem hade du ett förhållande med senast: jag har ett med robin.
Vem har du köpt den dyraste presenten till: det är nog robin.
Vem tog du ett kort på senast: mig själv.
Vem har du flest meddelanden av i din inkorg: robin.
Den tråkigaste du vet: samhällsläraren på vår skola.
Vem är den lataste du vet: haha, vet inte riktigt.
Vem gjorde du bort dig för senast: robin skulle jag tro.
Vem är skyldig dig pengar: inge vad jag vet.
Vem är du skyldig pengar: ingen vad jag vet här heller.
Vem kan du berätta allt för: robin och mina tjejkompisar.
Vem skulle du vilja ge en ros till: min lillasyster.
Vem av dina msn-kontakter pratar du mest med: alexandra kanske.
Vem umgås du mest med: robin och tjejerna.
Vem bryr sig mest om dig: alla som tycker om mig skulle jag tro, men robin & min familj kanske.
Vem bryr du dig mest om: alla jag tycker om.
Vem hatar du: ingen.
Vem drömmer du oftast om:  mig själv i olika sammanhang, haha!
Vem snodde du den här listan ifrån: min söta vän linn!

sweety.

gårdagen inleddes med 2 klippningar, rebecca och mamma skulle bli lite fina i håret. därefter hoppade jag in i duschen och började fixa till mig. under kvällen var det planerat att jag skulle hem till annica på förfest och träffa några av mina härliga tjejer! det var trevligt sällskap och många skratt, tack för en superkul förfest nikki! (: vid 23.00 tiden började festen dra sig mot granada men det skippade jag denna gången och gick hem istället.
idag blir det lite redigerande och fix på några bilder till projektarbetet och sen ska jag ut och gå en lång, skön runda innan det är dags att ta nya tag inför måndagen och en ny skolvecka!

image75

kvällens outfit!
# skinnkjol - gina tricot
# vitt linne - top shop
# halsband - h&m
# svarta tights - gina tricot
# nagellack - sweety / mavala

nu ska jag krypa ner i sängen hos robin igen!
ciao!