dinner and ice cream.

precis hemkommen från en mysig eftermiddag med mamma och robin. först åt vi jättegod mat hos mamma, därefter gick vi ner till kiosken där mamma bjöd oss på varsin glass. så där satt vi i någon timme och bara umgicks & snackade. mysigt! resten av kvällen återstår det att se vad som händer, om robin blir klar med det sista på sina arbeten som ska lämnas in idag blir det kanske lite mys med honom. annars blir det nog sängen och en bok för min del! hade tänkt skriva en liten lista på vad jag behöver inhandla också, även lite som jag inte behöver men som jag är extra sugen på. imorgon blir det kanske en tripp till kristianstad för mig och robin om jag får som jag vill (; haha. nej, det är faktiskt robin som behöver pennor och sådär. och jag behöver lite smått&gott nu när studiebidraget trillat in för sista gången!
ciao!

my monday.

igår var en riktig slappesöndag för min del! sov länge, käkade frukost i sängen, kollade på meningslösa serier på tv och läste ut min bok. givetvis spenderades en hel del tid vid datorn också, men sent på kvällen fick jag & robin för oss att vi skulle ha lite filmmaraton, så det blev from hell med snyggingen johhny depp och the eye med jessica alba. båda ganska läskiga, filmen med alba var dock inte riktigt så bra som den första.

denna måndag inleddes med en smoothie och en joggingrunda med robin. vid 13.30 kom gustaf hit för en klippning och därefter har datorn underhållt mig någon timme. snart ska jag slänga mig i duschen och fixa till mig lite, för klockan halv sex blir det middag hemma hos mamma.
ciao!

saturdaynight.

hann tyvärr inte uppdatera i förmiddags! jag gjorde vid mig för fulla muggar, kunde dock inte fota min outfit då min kamera fortfarande är på vift men för att ge er en liten idé om hur jag såg ut kan jag ta en kort genomgång. svart aa-liknande fodral, svarta lackpumps, svart lackclutch, glittriga stjärnörhängen, svart lackskärp med guldnitar, (som är lite likt SJP skärp i SATC) och en slarvig rosettfrisyr. till det blev det svart sjal & skinnjackan när det blev lite kyligare. vid 16.00 tiden kom martina & hämtade mig, vi inhandlade presenter & pysslade, därefter hämtade vi min champagne som låg på kylning. hur glammigt låter inte det? (sen att det är miniflaskor överblivna från studenten kan man ju utelämna (; ) och körde hem till madelen. det blev fördrink, sedan grillades det och vi spelade lite kubb. kvällen var enligt mig mycket trevlig, madie & nattie hade gjort det superfint! de flesta åkte sedan vidare för utgång men jag drog mig hemåt istället. tack för en superbra kväll, allihop!

här hemma väntade en godispåse och den nya tidningen CHIC, som jag legat i sängen och läst samtidigt som jag slökollat på en film med lindsay lohan. nu sitter jag här, men ska snart se film & mysa med finaste robin.
ciao!

he's adorable.

jag kom hem för ungefär 1,5 timme sedan men landade här ganska snabbt. efter kalaset följde jag syrran till hennes kompis och tog en liten kvällspromenad för mig själv, vilket var skönt. kalaset var riktigt trevligt faktiskt, stämningen var mysig och bra och jag har haft en riktigt rolig kväll. det var kul att få träffa pappa igen, idag var han verkligen "min pappa" vilket känns skönt. att få lära känna malin litegrann var kul, hon verkar vara en sjukt härlig tjej som man kan ha kul ihop med. och theo, ja, han är helt enkelt en underbar liten bebis. sötare & charmigare finns nog inte! så mätt som jag är har jag inte varit på evigheter heller, det bjöds på supergod mat och jordgubbstårta & kakor och massor av gott! min favorit var malin's eget påhitt, kokos-sockerkaka. riktigt gott! av mig och syster fick theo ett linne med texten "just cant help being so cute", vilket vi tyckte passade in bra på honom (; och vet ni vad? mitt hjärta känns några kilo lättare ikväll, härligt! snart ska jag krypa ner i sängen med en film&popcorn. imorgon är en ny dag och då väntar 19-årsgrillparty för madie och nattie vilket jag ser fram emot!
ciao bella!



cutiepie!

theo 1 år idag, vilken sötnos!

thank God it's friday.

sitter här nyduschad och ska snart börja göra vid mig. idag är det dags för kalas för lillebror theo, som fyller ett år. innan bussen går vid 15-tiden ska jag hinna sminka mig, välja kläder och fixa frillan, så är lite smått stressad, tänkte dock bara uppdatera er om vad jag ska ha för mig denna fredag! (; min kära syster är extra snäll och möter mig vid stationen i älmhult och hon ska även säga upp min elle-prenumeration, tack! nej, nu måste jag rusa!
ciao!

lazy thursday.

tjehu! idag har varit världens segaste dag, inte på ett dåligt sätt men min hjärna har varit helt i en form utav dimma, därav har det varit en väldigt slapp torsdag för min del. efter att ha legat och dragit mig i sängen med tv & bok som sällskap i ett par timmar begav vi, jag & robin, oss ut på en joggingrunda. väl hemma fick vi besök av rebecca en kort stund, sedan duschade jag och lagade middag helt själv! guldstjärna på det, eftersom det inte hör till varadgen här. men eftersom robin har deadline på 2 ritjobb på söndag så har han fullt upp och därför är jag snäll och lagar middag hela denna veckan (; kan inte vara helt fel att öva upp mina kulinariska egenskaper heller, kan jag ju erkänna. idag blev det pasta bolognese och ja, det gick faktiskt att äta. r tyckte tillochmed att det var gott, inte illa alltså! nu ikväll ska jag krypa ner i sängen igen, läsa och kolla på tv. har ingen energi till något mer avancerat än så idag.

måste berätta om min överraskning jag fick igår! robins morbror kom förbi och lämnade en ros + pengar som en liten tröst för att jag inte klarat mitt gesäll. vilken sötnos! det gjorde mitt hjärta varmt, tack!

bilder från midsommar och sådär kan jag inte bjuda på riktigt än, eftersom min kamera är på vift. tror den ligger kvar i linnea's väska om jag inte minns fel. (;
ciao!

a smile makes your life a bit longer.

jag har haft en sjukt bra dag! den inleddes med sovmorgon och jag vaknade till en helt nystädad lägenhet då jag ägnade eftermiddagen igår till att städa, mindre kul men jag älskar när det är rent och fint. efter frukost och lite fix kom martina & madelen hit. vi gick en runda, åt glass, kollade foton och flummade en massa. vid halv sex-tiden åkte vi tre och robin med ejvon, madelens mamma, till älmhult där vi handlade smått & gott. även bilresan bjöd på en del härliga skratt. sammanfattningsvis så har jag haft en riktigt rolig dag! min fina lilla emmie ringde också och hon har lite på gång till mig, vilket är supersnällt utav henne! vad det är tänker jag inte berätta redan, det återstår att se vad det blir av det hela.

vi kom hem för ungefär en timme sedan, jag & robin käkade och nu har jag "tv-kväll" vilket mina onsdagar är nu. just nu tittar jag på "girlicous", därefter nya avsnitt av "project runway" och sedan gamla favoriter med "sex and the city". sjukt mycket tv, men jag älskar det! så nu blir det micropop och tillbaks till sängen!
ciao!

SATC.

det har varit ett långt uppehåll för mig med bloggen, men bal, studentveckan och gesället har tagit upp all min vakna tid. och jag måste erkänna att detta varit den bästa tiden i mitt liv, att få göra sig fin och gå på bal var superkul. och studenten, den är obeskrivlig! den bästa dagen i mitt liv, jag hade så fruktansvärt roligt! perfekt väder, massor av glada studenter och vetskapen att jag klarat av att pendla mellan lönsboda och helsingborg i 3 år. 5400 timmar har jag sammanlagt spenderat på tåg/buss, vilket är mer än ett varv runt jordklotet. hur sjukt är inte det? jag tänker inte gå in på det mer ingående, dessa dagar är många fina minnen för mig, och de är svåra att beskriva med bara ord såhär efteråt. men känslan av att ta studenten, det är något av det bästa man kan känna, jag lovar! bilder säger mer än tusen ord, och mina bilder hittar ni på http://gimmehopejoanna.bilddagboken.se. gesället gick tyvärr inte riktigt hela vägen, men i vanliga fall jobbar man ett 4:e år innan man försöker göra det första gången, och många av dem som gjort så klarade det inte. att göra gesället innebär att man under en hel dag arbetar på 8 modeller där man göra olika moment inom klipp, färg, permanent och uppsättningar med mera, detta görs för att man ska få ett intyg/diplom som bevisar att man är färdigutbildad (riktig) frisör. jag missade på två moment som inte är så viktiga, så det känns ändå skönt att jag klarade alla "basic"-moment. dessutom provade jag en vecka efter studenten och klarade 6 av 8 modeller, och fick även en hel del vg & mvg, så helt bortkastat var det inte.

jag har även firat midsommar, i år blev det tillsammans med ett killgäng och några av mina favorittjejer. midsommarmat, jordgubbar, vin och trevligt sällskap gjorde min kväll mycket bra. natten spenderades hos lina, på morgonen blev det finfrukost och film innan martina hämtade oss och vi begav oss tillbaka till lönsboda. min lördagkväll spenderades med robin. vi lagade midsommarmat tillsammans och kollade på några avsnitt av "the big bang theory", därefter blev det jordgubbar & godis och två filmer innan vi somnade. igår var en mycket bra söndag, tre av mina fina, fina vänner bjöd mig på bio eftersom de tyckte att jag kämpat för gesället. hur sött är inte det? så jag, madie, nattie & martina begav oss till kristianstad där vi inledde kvällen med kinamat, sedan vidare en tur till "hemmakväll", vilket vi anser lika gärna kunde hetat "dvdmix" om de nu ska vara så petiga. en godispåse rikare gick vi sedan till biografen där 2,5 timmes ren njutning stod på schemat. ja, det var äntligen dags för Sex and the CIty - the movie. som jag har längtat! mina förväntningar var lagom höga och filmen var allt, precis ALLT som jag önskat mig. den var sjukt bra, fruktansvärt rolig, hemskt sorglig och härligt lycklig på samma gång. jag hade en varm känsla i magen under hela filmen. jag överdriver inte när jag säger att detta är den bästa film jag någonsin sett. kanske är det för att jag redan är frälst i serien och alltid har varit, men den var helt perfekt! efter filmen var vi allihop lagom övertrötta och hemresan var allt annat än lugn, sorry marty! kan förövrigt berätta att madie numera även är känd som spindelmannen, för mer graciös räddning har jag aldrig sett i hela mitt liv! (; tusentack, mina fina, fina vänner! jag hade en riktigt bra kväll med er, mycket svårslaget måste jag säga. jag uppskattar det verkligen, en härlig tjejkväll var just what i needed.

idag har varit en lagom slapp dag, vid 5-tiden åt jag och robin middag uppe hos mamma. det blev wienerbröd till efterrätt och vi spelade även yatzy, vilket robin vann i båda gångerna med sjukt mycket tur! (; haha! har haft en mycket mysig eftermiddag iallafall, med mycket skratt & flum. nu sitter jag & robin vid varsin dator och nördar oss. klockan 23.00 blir det sängen för mig, då avsnitt 1 av Sex & the City sänds, kan inte få nog! (: nu ska jag återgå till min bok, bergdorf blondiner av plum sykes. ciao!

ge mig hennes brudklänning, någon?