promday.

en riktigt kul dag, idag alltså. började iofs lite stressigt, mitt tåg var sent och jag satt & plattade håret på hässleholms station imorse, haha. en av städarna kom fram och började prata, och jag försökte bortförklara mig, "man får ju använda tiden effektivt om man försovit sig". "ja, men snyggare än så kan man ju inte bli, tjejen". HAHA! herregud. där satt jag halvt sminkad och halva håret platt och halva helt lockigt.

har haft praktik idag också, fick hjälpa till med att fixa lite balfrisyrer, smink & knyta korsett. helt sjukt kul har det varit, vi fixade jannica och tamara på salongen och de var helt klart de snyggaste av alla, både klänningarna & frisyrerna! det har varit en stressig dag, men också riktigt rolig. hann även med en liten runda på gina tricot i stan med diana och tabitha, vilka söta tjejer alltså. nästa år är det vi som ska fixas, diana! haha. sedan stod vi utanför knutan och kollade in alla som skulle till balen, och ärligt talat. hur fan tänker vissa? en del såg inte riktigt kloka ut, frisyrerna såg helt B ut och klänningarna såg ut att vara köpta på åttiotalet. helt gräddiga, fula färger och grejer. har de ingen koll på mode, alls? jag blir så ledsen. nej, tacka vet jag tamaras turkosa som hon sytt helt själv, den var snygg! därefter hade jag & martina bestämt träff, så hon jag & victoria gick en runda i stan innan vi körde hem. jag fick tag på några fynd & nödvändigheter, som alltid! en svart, enkel strandklänning från gina, en grå top/klänning med stenar på i halsringningen från hm, 2 diadem, ett svart & ett grått, från hm, och ett par guldiga örhängen även dem från hm, och även ett par skor, söta, gråa, supersköna med peeptoe. i'm in love!

varit hemma en runda och snackat med mami & syster, och nu sitter jag här hos robin. kom hem för ungefär en timme sedan, tredje sena dagen i rad, men jag överlever. ska upp 05.15 imorn, så ska snart sova. inte mycket kvar i skolan nu, det är skönt! sen är det helg, och det blir nog lite tjejmys och kanske lite fest, får vi hoppas ialla fall.
ciao, joanna.

one year of love.

igår, den 25 maj "firade" jag och robin att vi varit tillsammans i ett år. det känns som det gått superfort, men samtidigt som man känner varandra utan & innan. vi spenderade kvällen i kristianstad, åt middag på mysiga restaurangen 'Lilla Tavernan' (marinerade kycklingspett, klyftpotatis och tsatziki, mums!) och gick lite i stan innan vi tog bussen hem. hemma hos robin såg vi sedan en film & myste. det skulle egentligen blivit bio med, men det blev lite strul så vi körde på det hederliga datan+projektorn viset istället. vi hade en riktigt mysig kväll tillsammans.

till min stora lycka har jag äntligen fått en kattunge! som jag har pratat, tjatat och längtat efter att få en katt, och i onsdags kom den hem till mig! den ska bo hos robin eftersom mamma är allergisk, och robin är väl hyfsat glad över det, haha. den är pytteliten, jättemjuk, svart&vit och med världens största ögon, helt underbar! mitt enda problem just nu är att jag inte riktigt vet vad jag ska döpa den till, förslagen jag fått är turid eller algot (mamma, och nej, jag vet inte heller riktigt i vilken värld hon lever i.) och läderlappen, (robin.) vet inte riktigt om den söta lilla krabaten passar så bra i att kallas för läderlappen, så det namnet är ganska preliminärt tills något bättre kommer fram.

min lördag får vi se hur den spenderas, alla mina tjejer ska festa loss på siesta ikväll, hoppas alla får superkul! ♥  i brist på pengar, eftersom jag ska spara till resor bland annat så stannar jag hemma. men vem vet, det finns en möjlighet för att åka till holje eller något annat småkul. behöver ta hand om min lilla katt också, och få den att känna sig hemma. (:
ciao, joanna.

my weekend.

långhelgen drog förbi förvånansvärt snabbt och blev inte riktigt som jag tänkt mig vilket både är bra & dåligt. torsdagen blev slappedag, låg i sängen & läste hela dagen och somnade efter att ha kollat på uptown girls, min favorit mysfilm, haha! sedan kom fredagen, under dagen tog jag tag i mig själv och gick en lång runda ute i solen, därefter var det min tur att slava i kiosken. det var fest på g men jag fick inte riktigt plats i tidsschema & bil så jag fick hoppa över det denna gången. istället blev det ännu en film, crash, och den var faktiskt riktigt bra. lördagmorgon var det också dags för ett pass i kiosken, satt kvar i en timme efter jag slutat och snackade lite strunt & skrattade med madde som tog över efter mig. lördagen verkade död för oss flesta, så jag umgicks med robin. vi myste, kollade på film och tramsade som vanligt. sen var det söndag och den spenderades också med robin under förmiddagen, kvällen spenderades i kiosken igen, för sista passet denna helgen och jag hann precis äta lite melonglass mellan alla tusen glassugna småbarn. nu är det måndag och jag har hemmastudier i både engB och svB så jag är ledig idag också. har solat en timme med robin ute i gräset, men pga min krypfobi så gav vi tillslut upp och gick in. helgen blev lugnare än vad jag beräknat, men det behövdes nog, för en hel del av min inre stress har försvunnit. åtminstone för ett tag.

fick en oväntad kund i kiosken i fredags som jag inte sett på väldigt länge, farfar! gud, vad skönt att se honom igen och få prata lite. innan han skulle åka vidare tog han min hand och kramade om mig. som jag saknar att ha honom omkring mig, han är verkligen världens snällaste. ♥


denna vecka är fullspäckad med olika saker att göra. imorgon ska mamma vara min 'gör-om-mig-modell' på salongen i skolan. hon ska klippas, färgas, slingas & sminkas. vi ska göra stil -och färganalys, och göra om dem helt. så imorgon blir mamma en helt ny jeanette. hon förtjänar att pysslas om lite. på onsdag har jag en kund på salongen, på torsdag ska vi ha varsin killmodell i skolan och färga helt valfritt och på fredag är det den 25 maj. vilket betyder att jag och roin varit tillsammans ett år och då ska vi umgås med varandra. det lutar åt middag och bio i kristianstad, vilket inte är fy skam. jag längtar!
jag lovar att snart ladda upp bilder på min kära syster och hennes förändring jag gjort. snacka om total makeover. hon var söt, men nu är hon jättesöt (; haha.

söndagen har snart passerat, jag sitter här nyduschad med superlockigt hår. nu blir det film med robin & sedan är det sovdags för min del. ser fram emot imorgon också, det ska bli riktigt skoj.
ciao, joanna.

kate moss for top shop.

jag älskar kate moss. henns kollektion för top shop kom ut igår & jag vill dit! längtar ännu mera tills min lön kommer nu! nog om detta, idag har varit en lugn dag. kom hem 21.15 igår så idag har jag varit helt slut, sovit hela dagen ungefär. nu är jag dock lite piggare, så de där extra sovtimmarna behövdes nog.

har även planerat lite mer inför sommaren idag. kommer jobba riktigt mycket för att spara pengar till barcelona-resan i augusti, men ska även till liseberg en sväng med robin, rebecca & nick. wehoo! jag älskar karuseller, det lyckorus man får när man svingas hit & dit är helt galet! om jag inte minns fel har jag varit på liseberg 6-7 år i rad och vill definitivt inte missa det i år heller. så en tripp til göteborg är också inplanerad mellan jobb, sol & bad. blev också superglad när robin berättade att vi ska till polen! POLENSKI HERE I COME! vi ska på bröllop och lite annat skoj. min sommar känns nu fulländad, låt oss ej glömma de soliga dagar som ska spenderas med mina söta girls på stranden i åhus, right?
ciao, joanna.


image4

tuesday.

nu är solen tillbaka och mitt glada humör med den! idag har jag umgåtts med martina, vi var ute och gick en lång, skön runda & snackade om allt mellan himmel & jord. riktigt skönt att få snacka av sig lite. vi träffade även på annica, som körde bil utan "övningskör"-skylten, vilket innebär att hon klarat sin uppkörning idag, GRATTIS BABE! är superglad för hennes skull, eftersom hon äntligen kan köra vart hon vill, när hon vill och gärna med oss tjejer som sällskap (; senare i veckan har vi paxat henne för det traditionella "bya-varvet" (;

längtar redan tills nästa tisdag eftersom desperate housewifes var så spännande idag! vill se vad som kommer att hända mellan bree & orson, är han egentligen en mördare? sheet, riktigt spännande nu alltså. något mycket viktigt vi inte får glömma är att finalen av topmodel är imorgon, 21.00! jag hejar på caridee, hon verkar vara en skön tjej och hon blir bra på bild. bäst är väl egentligen melrose, men hon verkar vara en riktigt skata. hand's up for caridee!

nu blir det sängen för min del, men först lite mys med robinek.
goodnight.

monday.

dagen började med enB-prov som faktikt var ganska lätt & därefter svB-lektion som mest bara flöt förbi. efter skolan stack jag ner till min salong man&chic en snabb runda & umgicks lite med sanja & teresa. fick mig även en mycket glad överraskning då jag gick geom stan mot tåget, gina tricot har öppnat en butik på kullagatan och finns nu inte enbart ute på väla. vilket gör mig mycket glad, då jag ganska ofta lyckas hitta små söta fynd där. så nu väntar jag ivrigt på att lönen ska komma så att jag kan sätta sprätt på mina pengar!

fick sällskap av martina på bussen hem & vi fick oss en skön pratstund. träffade även på bea, annica och lillasyster, mycket trevligt måste jag säga. efter en snabb visit hemma gick jag ner till kiosken för mitt jobbpass och kom hem för ungefär en halvtimme sedan. nu är jag hos robin, sitter och snackar lite med han & hans bror nick samtidigt som jag sitter här vid datorn och klickar runt lite.

en annan trevlig nyhet är att jonna kommer hem samma dag som jag har skolavslutning, den 7:e juni. då blir det en tripp till malmö eller köpenhamn för lite shopping, några drinkar & en massa skvaller. i can't wait!

fick en skön, varm känsla inombords förut. när du visar tydligt att jag betyder något mår jag riktigt bra. tror inte det finns en skönare människa än robin, helt enkelt. ♥
ciao, joanna.

 
image3

eurovision song contest.

herregud, än en gång fick jag bevisat för mig själv varför jag avskyr schlagermusik & detta program! majoriteten av bidragen var riktigt usla, och sverige som faktiskt var ganska bra fick en riktigt dålig placering vilket leder till kval nästa år. det stör mig dock inte då jag aldrig mer ska se detta skräpprogram. och nej, det är faktiskt inte enbart för att det gick dåligt för the ark som jag inte gillar detta program, jag kollade på det lite motvilligt för att få umgås med martina. sådetså!

nåja, min lördag var faktiskt riktigt bra ändå trots ESC. under förmiddagen umgicks jag lite med robin, vi var nere i kiosken & åt glass och njöt av lite solsken. därefter spelade jag psp & pluggade engB, lagade middag helt själv (!) en guldstjärna till mig, liksom. (om fiskpinnar & snabbmakaroner räknas som matlagning.)
vid åttatiden möttes jag & martina vid kiosken igen, gick till statoil och köpte proviant inför schlagerkvällen. sen njöt vi mest bara av varandras sällskap och dissade de olika bidragen, haha.

nu är det söndag, igen. tiden går helt sjukt fort. idag blir det pluggpluggplugg. svB-läxa och engB-prov imorgon. får givetvis inte missa reprisen av grey's anatomy och OC senare i eftermiddag, och lite mys med robin ska jag försöka klämma in också.
ciao, joanna.

rain, rain, rain on a friday afternoon.

supertråkigt väder idag, men regn & kyla behövs väl också ibland antar jag. det håller dock inte mitt hår med om, som jag plattade igårkväll, eftersom det vid fukt blir mindre platt och mer vågigt/lockigt. som tröst köpte jag mig ett nytt, brett, vitt hårband på hm som plåster på såret för håret. rimma kan jag visst med idag, haha!

en kort dag idag, hade frisörteknikC imorse, gjorde en bruduppsättning på min docka som jag dekorerade med blommor. därefter var det lunch & samhälle slapp vi idag, så vi slutade redan klockan ett. tog bussen ner till knutan med becky, emelie & jennie och där delade vi på oss. väl framme i hässleholm hämtade jag mitt pass. herregud (!) är allt jag kan säga, som jag ser ut på kortet. men det är ganska okej, om man ser det positivt ialla fall.
eftersom HM ♥ Kylie kom ut i butik idag var jag tvungen att gå in & kolla en snabbis på hm också, köpte faktiskt en liten accessoar ur kollektionen. ett silvrigt solglasögonfodral som kommer 'blinga' snyggt i handväskan i sommar. hittade även ett nytt halsband, och som många vet har jag en förkärlek för lite udda berlocker och idag blev det en sko! en söt liten sneakersko i guld med 2 strasstenar på var sida. min nya favorit, med andra ord.

tog därefter tåget mot älmhult där jag sötte på (och stöttade upp) annica som fått en spark av en kille i sin klass på idrotten, på hennes fot. stackarn kunde inte gå själv! så därför hoppade jag in som lite tillfälligt hoppstöd. åkte vidare mot älmhult som sagt, där regnade det helt sjukt mycket så min lilla shoppingtur blev väldigt kort. satte mig på 16.15 bussen och fick sällskap av mikaela. som vi snackade! vi var inte tysta en minut under hela resan, det var så skönt att prata av sig lite när man ses så sällan nuförtiden, men det får det helt enkelt bli ändring på!

robin ringde mig när jag satt i matsalen innan idag & frågade om jag ville komma hem till honom idag, och det tackade jag inte nej till. snart kommer hans syster rebecca hit och då blir det middagslagning & så ska vi ska umgås lite, och därefter får vi se vad som händer! i detta väder är jag mest sugen på att krypa i sköna kläder, bunkra upp med massor av kuddar & ett varmt täcke och kolla på film efter film, eller vad säger ni?
ciao, joanna.


image2

min drömkatt!


give me the good days back, please.

image1

jag gör allt för att återgå till mitt lyckliga tillstånd.
tyck inte synd om mig bara, för allt i världen!
jag är inget offer, bara lite svag för tillfället.
allt är yta för mig, enligt många.
och jag tänker inte bevisa motsatsen för hela världen.
det finns en insida också, inte lika glad som vanligt bara.
det är då ytan kommer fram ännu mer, vi måste hävda oss på något sätt.
yta är mitt sätt. jag kommer alltid vara utseendefixerad, jag får helt enkelt vänja mig istället.
och om hela sanningen ska fram, så är jag hellre mig själv & utseendefixerad,
än någon annan & falsk.



victoria's secret fashion show.

äntligen! ikväll 22.00 sänds den efterlängtade modevisningen på kanal 3. jag kommer sitta bänkad framför tv:n redan klockan 21.00 då topmodel börjar & njuta hela kvällen. kan inte bli ett bättre avslut på min onsdagskväll.
har också tillslut tagit tag i mig själv angående min bloggs utseende och fick experthjälp av min konstnärsrobin för att fixa till den lite, och slutresultatet blev jag oerhört nöjd med. och ja, det är robin som gjort bilden av den blonda tjejen längst upp till höger. och ja, jag vet. han är BÄST på att måla!

har även gjort ett riktigt hårvårdskap idag. köpte mitt nya favoritschampo & balsam fashionista by Tigi i ett specialerbjudande på min salong. två gigantiska salongsflaskor till priset av en. måste säga att 459 kronor låter hutlöst dyrt, men de är verkligen värda varenda krona. så att plånboken gapar tomt gör mig inte ledsen när mitt hår kommer vara glansigt, mjukt och lukta fantastiskt gott!

fick sällskap av olof på tåget hem & fick då en massa smygtips om den nya kylie-kollektionen by HM som finns i butik på fredag. jag längtar, gör du?
ciao, joanna.

my new blue dress.

hade kort dag i skolan med engB och svB, slutade 11.45, vilket inte är helt fel om måndagar kan jag säga! (; därefter tog jag kära 8:an mot kristianstad med mikaela som sällskap till perstorp. väl framme i kristianstad möttes jag upp av robin, johan & jessica. vi hade nämligen en shopping-date inbokad. vi trallade runt i några affärer och alla fick med sig något hem. jag fick tag på ett par supersöta beige, "sidenaktiga" sommarskor för endast 180 kronor på din sko, vilket helt klart var veckans kap! inhandlade även örhängen & en sjal på hm. vi gick in på sandelins för att kolla läget en snabb runda och jag blev helt förälskad i en ny kornblå vila-klänning. den är kort med markerad midja/höft och med en lätt volym framtill. i just love it!

sedan blev det lunch på subway, självklart är chicken teriyaki min favorit. eftersom kyckling är det enda jag äter enligt många. (; lite tv-spelande hann vi även med inne på elgiganten och siba när killarna skulle köpa hörlurar.
därefter gled vi vidare hem i emo-bilen och nu sitter jag här. tänkte krypa ner i robins renbäddade säng och läsa lite i min engB-bok, eftersom det inte finns något skönare än att krypa ner i en renbäddad säng, enligt mig.
en riktigt kul & skön dag, vilket jag uppskattar.
ciao, joanna.

party on a saturday night.

gårdagen blev faktiskt riktigt lyckad! efter några timmars städande, duschande & fixande var vi klara och folket börja strömma in. en lagom dos av både människor & dricka. nästan alla mina favorittjejer infann sig och en hel del trevliga killar också. robins syster rebecca var med, och gud vad kul vi hade tillsammans! vilken tjej alltså, helt sjukt rolig att prata & dansa med. alla verkade ha roligt i vinglet, trängseln och värmen inne på granada, precis som mig.
fick äntligen se robin dansa och dansa med honom, vilket varit mitt mål läänge! (; och jag blev positivt överraskad då han faktiskt var en riktig fena på det också. en mycket lyckad kväll sammanfattningsvis.

söndag igen, jag uppdaterar alltid min blogg på söndagar känns det som, men ialla fall.
det har varit en riktigt härlig dag, robin drog upp mig ur sängen vid 10-tiden, förvånansvärt pigga var vi båda två också.
så fixade vi till oss, gick ner till ica & inhandlade frallor. sedan åt vi frukost ute i solen, supermysigt. vi passade även på att sola ett par timmar eller två, men då vi båda är ganska pigmentfattiga syns det inte så stor skillnad. men skönt var det ialla fall! därefter blev det inomhusmys för oss, robin vid datorn & jag bänkade mig i soffan och läste nya numret av hairstyle. helt plöstligt svartnade det för mig & jag vaknade lagom igen till reprisen av grey's anatomy.

senare under kvällen lagade vi tacos och kollade på film, the illusionist med edvard norton. en riktigt, riktigt bra film! både spännande, läskig och lite romantisk på samma gång. så den kan jag varmt rekommendera!
nu är det dock strax läggdags för mig, så godnatt gott folk.
ciao, joanna.

baby, please don't go.

gårdagen blev inte riktigt som jag tänkt mig, men efter en stressig timme på bussen lyckades jag reda ut alltihop. vi hade fest/bal-visning med klassen igår, då vi hade 2 modeller var att fixa frisyrer & sminka, för att de sedan skulle gå modevisning i nicolai's aula. men min killmodell kunde inte helt plötsligt, och jag fick panik! ringde & smsade alla killar som jag kunde tänka mig, lyckades få tag på en som går i min engB-grupp 5 minuter innan lektionen började. ibland måste man ha turen på sin sida helt ekelt. min festfrisyr & makeup blev bra och hela visningen gick galant, men nervösa var vi! (: mycket rolig dag var det ialla fall. senare under kvällen var det tänkt att det skulle bli mys hos madde, men jag fick feber. tror dock att det beror på all stress under dagen, men jag stannade hemma för säkerhetsskull. tjejerna förstod, och det blir definitivt en annan gång. som madde säger; man kan inte alltid på allt. (;

lördag idag, steg upp halv 11 & duschade. därefter har jag haft klippningar hela dagen, är lite småtrött nu faktiskt. ska hjälpa robin att städa hans lägenhet, för senare ikväll blir det lite förfest här. därefter blir det möjligtvis granada, men vi får se. i'll go with the flow.


det blev fel igår, jag vet. but you're the only one that will always stay the same.
jag älskar dig, robin. ♥
ciao.

walpurgisday.

som valborgsmässoafton heter på engelska, det fick vi lära oss på engelskalektionen förra veckan.
dagen började mycket bra, steg upp tidigt & duschade, plattade håret och sminkade mig. sedan åkte jag, robin, lillasyster, mamma och mammas kompis till hässlehom. jag fotades för mitt pass som jag kommer behöva i höst då min frisörklass ska åka på en långweekend till barcelona, i can't wait! därefter sprang vi lite i affärer, jag inhandlade en ny kjol & en söt partyklänning till i sommar på hm & var mycket nöjd med mina köp. vi hann även med att äta lite pasta & sola på torget innan vi begav oss hemåt igen.

väl hemma började kvällen planeras in i det sista, och det slutade med en mysig grillning hos svirre&jessica, därefter en liten lägenhetsfest som inte var så superlyckad & en tripp till hjärtasjön som jag helst bara vill glömma. men för att summera kvällen så fanns det ändå en hel del guldkorn, vi hade kul tillsammans och det är det viktigaste.

tisdag idag, men det känns mer som söndag enligt mig. jag & robin gick ner till ica för att köpa frallor och där stötte vi på johan och jessica som också var frukostsugna. resten av dagen har jag kollat på vänner-repris, läst i min bok, sovit ett par timmar på robins lilla soffa, sett en film och myst med robin. nu lagar vi (!) kyckling & ris, därefter blir det mera mys&film.
ciao, joanna.